Bekerfinale

HEAD_Altidore-bekerfinale

We staan voor de 6e keer in de clubgeschiedenis in de Bekerfinale en worden hier gesteund door liefst 18.288 AZ-supporters! Op 30 april staat dus een ware volksverhuizing naar De Kuip op het programma. Iedere supporter die een e-ticket voor de wedstrijd heeft bemachtigd wordt per e-mail geïnformeerd over de (omwissel)procedure.
 

Klik hieronder op een vervoerswijze voor meer informatie

Openingstijden parkeerterreinen


Voor alle supporters die hun auto willen parkeren op de parkeergelegenheden van het De Kuip zijn dit de openingstijden van de verschillende parkeerplaatsen:
 

Parkeergelegenheden De Kuip

Parkeerplaatsen: Tijdstip:
P2/3/4 07:00 uur
P5G Veranda 08:00 uur
P6 09:00 uur
P-Beverwaard 13:00 uur
Eigen bus

Supporters die een kaart hebben bemachtigd met als vervoerswijze 'eigen bus' ontvangen uiterlijk vrijdag 21 april per e-mail nadere informatie over de omwisselprocedure. De wedstrijdkaarten kunnen vanaf een nader te bepalen datum in het AZ Fancentrum op vertoon van de orderbevestiging en de AZ Seizoenkaart van de AZ'er die de kaarten heeft besteld, worden opgehaald. 

Ander vervoer (zonder parkeerkaart)

Supporters met e-vouchers voor de vervoerswijze 'ander vervoer zonder parkeerkaart' kunnen de e-vouchers voor een wedstrijdkaart omwisselen in het AZ Fancentrum. Afhankelijk van het tribunedeel zijn volgens onderstaand schema verschillende momenten gepland.
 

Tribunedeel Beschikbare vakken Omwisselmoment
Sfeervak X1, X2 en X4 dinsdag 18 april tussen 19:00 en 20:00 uur
1e ring P, Q, R en S woensdag 19 april tussen 19:00 en 20:00 uur
2e ring PP, QQ en RR donderdag 20 april tussen 19:00 en 20:00 uur


Kaarten voor deze vakken worden uitgegeven op basis van aankomst bij het omwisselpunt. Heb jij voorkeur voor een bepaald vak? Zorg dan dat je er op tijd bij bent. Fans die meerdere e-vouchers omwisselen, ontvangen kaarten voor hetzelfde vak. Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn, dan kun je ook iemand anders de e-vouchers op vertoon van jouw seizoen- of clubkaart laten omwisselen. Kaarten voor verschillende tribunedelen kunnen niet op hetzelfde moment worden omgewisseld.
 
Afreizen naar De Kuip
Auto’s zonder parkeerkaart of bussen die niet aangemeld zijn, zullen door de politie worden geweerd bij De Kuip. Mocht je zelf een busreis georganiseerd hebben, dan kan de organisator deze bus (als dit nog niet is gedaan) aanmelden via www.az.nl/bekerfinale/aanmeldenbus. Je kunt dan aansluiten bij de door AZ georganiseerde busclusters, zodat je jouw bus in de nabijheid van De Kuip kunt laten parkeren.

Auto met parkeerkaart Beverwaard

Supporters met e-vouchers voor de vervoerswijze 'auto met parkeerkaart Beverwaard' kunnen de e-vouchers voor een wedstrijdkaart omwisselen in het AZ Fancentrum. Afhankelijk van het tribunedeel zijn volgens onderstaand schema verschillende momenten gepland.
 

Tribunedeel Beschikbare vakken Omwisselmoment
1e ring P, Q, R en S woensdag 19 april tussen 19:00 en 20:00 uur
2e ring PP, QQ en RR donderdag 20 april tussen 19:00 en 20:00 uur


Kaarten voor deze vakken worden uitgegeven op basis van aankomst bij het omwisselpunt. Heb jij voorkeur voor een bepaald vak? Zorg dan dat je er op tijd bij bent. Fans die meerdere e-vouchers omwisselen, ontvangen kaarten voor hetzelfde vak. Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn, dan kun je ook iemand anders de e-vouchers op vertoon van jouw seizoen- of clubkaart laten omwisselen. Kaarten voor verschillende tribunedelen kunnen niet op hetzelfde moment worden omgewisseld.
 
Afreizen naar De Kuip
Hier vind je de routebeschrijving naar parkeerplaats Beverwaard. Vervoer van parkeerplaats Beverwaard naar De Kuip en terug vindt plaats per tram. Auto’s zonder parkeerkaart of bussen die niet aangemeld zijn, zullen door de politie worden geweerd bij De Kuip. Mocht je zelf een busreis georganiseerd hebben, dan kan de organisator deze bus (als dit nog niet is gedaan) aanmelden via www.az.nl/bekerfinale/aanmeldenbus. Je kunt dan aansluiten bij de door AZ georganiseerde busclusters, zodat je jouw bus in de nabijheid van De Kuip kunt laten parkeren.

Door AZ georganiseerd busvervoer


Inmiddels heeft iedereen die kaarten heeft besteld voor de Bekerfinale een mail ontvangen met persoonlijke informatie over vertrekplaats, vertrektijd en busnummer.

Busnummer

Met de uitgeprinte e-vouchers die je reeds hebt ontvangen, kunnen jij en jouw mede-AZ’ers voor wie je kaarten hebt besteld in de bus stappen. Onderweg krijgt iedere passagier de toegangskaart voor het stadion uitgereikt. Een ieder moet de wedstrijdkaart persoonlijk in ontvangst nemen. Je kunt geen kaarten voor niet aanwezige AZ’ers tijdens de reis in ontvangst nemen. 
 
Tijd en plaats vertrek
De bussen vertrekken vanaf het AFAS Stadion. Je wordt dringend verzocht de parkeerplaatsen vrij te houden tot alle bussen gereed staan en het sein door de stewards gegeven wordt om in te stappen. We verzoeken je om minimaal 15 minuten voor vertrek bij de parkeerplaats aanwezig te zijn. Met het transactienummer van jouw bestelling kun je hier jouw vertrektijd en vertrekplaats opzoeken. 
 
Reistijd
De reistijd is circa 2 uur, mede omdat door de grote colonne de bussen met een relatief lage snelheid gaan rijden. Er zal onderweg niet worden gestopt, omdat er onderweg voor dergelijke grote colonnes bussen, die bij elkaar moeten blijven, geen geschikte parkeerplaats is.
 
Parkeren
Je kunt bij het AFAS Stadion gratis parkeren op P8 en P9. P1 t/m P7 zijn op 30 april niet toegankelijk. Wij adviseren je om, indien mogelijk en haalbaar, op de fiets dan wel lopend te komen. Als je gewend bent bij thuiswedstrijden van AZ elders dan op de AZ-terreinen te parkeren, adviseren we je om jouw normale patroon te volgen.
 
Catering
Er zal op de bussen geen catering aanwezig zijn. Het is toegestaan eten en drinken mee te nemen. Het is toegestaan maximaal 2 blikjes bier per persoon mee te nemen op de heenreis. Andere alcoholische dranken zijn niet toegestaan.
 
Toiletten
Op alle bussen is een toilet aanwezig. Gebruik bij aankomst bij De Kuip de op de parkeerlocaties aanwezige toiletvoorzieningen.  
 
Roken
Het is in de bus niet toegestaan om te roken.
 
Aankomst en vertrek
Bij aankomst word je verzocht te wachten tot de bus geparkeerd staat. Door het grote aantal bussen kan dat enige tijd in beslag nemen. Je wordt verzocht je na afloop zo spoedig mogelijk naar de bus te begeven. Jouw bus staat na afloop op dezelfde plaats als waar je bent uitgestapt. Je wordt verzocht om als je bij de bus komt direct in te stappen, zodat we zo snel mogelijk kunnen vertrekken. De bussen gaan, mede in verband met jouw eigen veiligheid, namelijk pas rijden als iedereen in de bus heeft plaatsgenomen. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat iedereen zit.
 
Entertainment
Vanaf 14:30 uur gaat de AZ Fanzone aan de AZ-kant van De Kuip open. Op het podium verzorgt Slam! vanaf 14:30 uur een spetterende show. Daarnaast zijn er vele activiteiten. Zo kun je zelf jouw voetbalkunsten tonen bij de voetbalboarding of proberen om de hoogste score te behalen op het Voetbaldartbord. Voor de gamende voetbalfans is er een eSports-tent waar AZ-eSporter Aristote Ndunu zich graag laat uitdagen. De junioren kunnen zich laten schminken en er zijn mooie prijzen te winnen bij het Kraak de Kluis-spel.

AZ Matchday App
Heb je de AZ Matchday App al gedownload? Tijdens de Bekerfinale kun je hier alle informatie vinden over jouw bezoek aan De Kuip. Ook ontvang je als eerste de opstellingen van de wedstrijd via een pushbericht. De AZ Matchday App kun je nu alvast downloaden op jouw telefoon.

Reglement Busreizen AZ
Op de door AZ georganiseerde busreis naar de Bekerfinale is dit busreglement en het KNVB-reglement van toepassing.


 

Plattegrond De Kuip

Stadion Feijenoord

AZ Fanzone bij De Kuip
Bij stadion De Kuip wordt een AZ Fanzone ingericht waar voorafgaand aan de wedstrijd volop activiteiten, entertainment, eten en drinken aanwezig is.