Fysiek

JBP_20160223_AZ Header Fysiek

Wij geloven dat een speler een hoog niveau fysieke vaardigheden moet hebben om zich op Europees topniveau te onderscheiden. Hij is snel, hij is sterk, hij kan goed bewegen en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hierdoor haalt hij een hoog niveau en kan dit de hele wedstrijd volhouden.

Belastbaarheid
Ons fysieke programma omvat een meerjarenplan om de belastbaarheid van spelers te vergroten en de fysieke vaardigheden binnen het voetbal te ontwikkelen. Het plan bestaat uit bewegingsscholing, training van atletisch vermogen, krachttraining en het toepassen van periodisering.

Opzoek naar de grens
In onze visie ontwikkel je jezelf het snelst wanneer je grenzen opzoekt en verlegt. Door middel van monitoring en screening gaan wij opzoek naar de persoonlijke grens van alle vaardigheden en achterhalen we mogelijke fysieke beperkingen. Doormiddel van op maat gemaakte trainingsprogramma’s verleggen we de grens van spelers waardoor de ontwikkeling van verschillende vaardigheden versneld plaatsvindt.

'Op maat gemaakt' betekent in onze visie dat de programma’s zijn aangepast aan het niveau van de fysieke vaardigheden, de positie, de biologische leeftijd en de lichaamstypering van de speler. Spelers zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkelingsproces en geven zelfstandig sturing aan hun individueel trainingsprogramma dat door AZ is samengesteld.