Medisch

head az-rod-300815-162102-3463

Voor topsporters is het belangrijk dat hun lichaam in optimale conditie en balans is om te kunnen presteren. Presteren betekent in onze visie dat een speler ieder seizoen veel trainingstijd kan maken en veel wedstrijden op topniveau kan spelen.

Blessurepreventie
Onze aandacht is daarin primair gericht op blessurepreventie. Specialisten van AZ gaan, door spelers te screenen en continu te meten en te monitoren, op fysieke parameters op zoek naar punten waar mogelijk problemen zouden kunnen ontstaan. Dit kan zijn op het gebied van biologische leeftijd, spierkracht, mobiliteit of stabiliteit van de gehele musculoskeletale keten. Aan de hand van deze informatie wordt er gewerkt met op maat gemaakte fysieke programma’s om risicogebieden uit te sluiten.

Daarnaast geeft een AZ speler, met advies en begeleiding van de medische staf, zelfstandig sturing aan zijn leefstijl om in de optimale fysieke prestatietoestand te komen en te blijven. De speler zorgt zelf voor een goede voorbereiding en goed herstel om zijn prestatie te bevorderen.

Voetbalspecifiek revalideren
Het kan echter voorkomen dat lichamelijke ongemakken het presteren in de weg staat. Wanneer een speler toch geblesseerd is, is het zaak dat hij weer zo snel mogelijk fit wordt. We zijn er op gericht om de speler zo snel mogelijk voetbalspecifiek te laten revalideren. In onze visie moet de stap van revalideren naar volop meetrainen met de groep op voetbaltechnisch- en fysiek gebied zo klein mogelijk zijn.

In zowel preventieve, prestatiebevorderende en curatieve zorg, streven we naar wetenschappelijk evidentie. De medische staf werkt volgens het best beschikbare bewijs en zorgt voor een objectieve onderbouwing van ons handelen.