Missie & visie

head Overeem training-az-280615-152708-0939

AZ werkt dagelijks hard om een vooraanstaande en innovatieve jeugdopleiding te behouden en verder uit te breiden. In alles creëren wij een nieuwe standaard in de voetbalwereld. Door een nieuwe manier van scouten, een nieuwe manier van opleiden en een nieuwe manier van werken. We zijn een lerende organisatie waarin we altijd te werk gaan met de drive om beter te worden dan de dag ervoor.

Visie op voetbal
In onze visie op voetbal staat het domineren van de wedstrijd, balbezit, aanvallend voetbal, eigen initiatief en spelplezier voorop. Wij streven ernaar dat talenten durven uit te blinken, voetballen om te scoren en het publiek te vermaken met attractief combinatievoetbal. Als dit lukt, stap je als voetballer met een voldaan gevoel van het veld. Je hebt plezier beleefd aan het spel en de toeschouwers een lach bezorgd.

Visie op talent
Onze talenten onderscheiden zich door het hebben van een hoog niveau op het gebied van inzicht, zelfsturing en onverstoorbaarheid, waardoor spelers creatief en zelfstandig zijn. Zij zijn technisch en fysiek in optimale conditie zodat ze het voetbal van AZ op topniveau kunnen spelen en dit lang volhouden.

Visie op onderwijs
Om te slagen als profvoetballer zijn een goede algemene en cognitieve ontwikkeling belangrijke voorwaarden. Spelers worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen en een balans te vinden tussen onderwijs in combinatie met topsport. Alle middelbare scholieren worden daarin ondersteund door een studiebegeleider.

Resultaat
Ons doel is om een eerste elftal te hebben dat voor 50 procent bestaat uit zelf opgeleide spelers. Op dit moment is dat het geval. Dit betekent dat er jaarlijks spelers doorstromen vanuit de AZ Jeugdopleiding naar AZ 1.