HORST- Ook de tweede oefenwedstrijd van Jong AZ heeft een overwinning opgeleverd. De ploeg van trainer Jan Sierksma stond op het complex van Limburgse amateurvereniging R.K.S.V. Wittenhorst tegenover VVV-Venlo. De beloften kwamen in de eerste helft op achterstand, maar namen na de pauze de leiding: 1-2. Iman Griffith en Damienus Reverson (penalty) maakten de goals.

De Limburgers namen in de elfde minuut de leiding. Na balverlies in de Alkmaarse achterhoede kreeg Nick Venema het netje gebold: 1-0. Jong AZ had het moeilijk in de openingsfase en kwam door een slordigheid op het middenveld opnieuw in de problemen. Berkan Bartu kreeg de vrije doortocht en kwam oog-in-oog met Tristan Kuijsten, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Leeg doel
In de 29e minuut waren er nog twee goede mogelijkheden voor VVV, dat met Soulyman Allouch, Robin Lathouwers en Sem Dirks drie oud-AZ'ers in de gelederen had. Kuijsten moest ver uit zijn strafschopgebied om een dieptepass te onderscheppen, waarna de tegenstander uit Venlo tweemaal van afstand op het lege doel kon schieten. Finn Stam en Misha Engel waren meegelopen en werkten de ballen weg.

Vlammend schot
Het eerste wapenfeit van Jong AZ was in de dertigste minuut van stagespeler Robbie Ure. De aanvaller kwam tot een vlammend schot maar zag Jens Creanmehr redding brengen. Met de rust in zicht was VVV nog dreigend uit hoekschoppen, maar de 1-0 tussenstand was halverwege nog op het scorebord te zien.

Korte hoek
Na de pauze waren er voor beide teams weer kansen. Zo moest Kuijsten in de korte hoek redden bij een inzet van VVV'er Mohamed Hegi. Aan de overzijde leek Ure op weg naar de gelijkmaker, maar kreeg hij de bal niet langs de doelman.

Uitspelen
De ploeg uit Alkmaar zocht via verzorgd positiespel nadrukkelijk naar de 1-1 en die viel in de 68e minuut alsnog. Na een aantal combinaties kwam Iman Griffith in de zestien aan de bal. Hij speelde zijn tegenstander uit en schoot raak.

Strafschop
Hoewel Jong AZ in de tweede helft dominant was leek het oefenduel geen winnaar te krijgen. Daar kwam in de slotfase verandering in, toen VVV in de eigen zestien een overtreding beging. De bal ging op de stip en de strafschop werd vervolgens benut door Damienus Reverson: 1-2. Dat bleek genoeg voor een tweede overwinning in de voorbereiding.

VVV-Venlo - Jong AZ 1-2 (1-0)

Vriendschappelijk duel

Basisopstelling VVV-Venlo: Jens Creanmehr; Robin Lathouwers, Rick Ketting, Stan Henderikx, Simon Janssen; Mohammed Odriss, Levi Smans, Joep Kluskens; Berkan Bartu, Nick Venema, Soulyman Allouch.

Basisopstelling Jong AZ: Tristan Kuijsten; Finn Stam, Jorn Berkhout, Misha Engel, Jeremiah Esajas; Nick Twisk, Iman Griffith, Tom Kerssens; Ricuenio Kewal, Robbie Ure, Ro-Zangelo Daal.

Soreverloop: 11. Venema 1-0, 68. Griffith 1-1, 86. Reverson 1-2 (pen.)