Terug naar overzicht

Jong AZ ontvangt MVV Maastricht in laatste thuisduel

Laatste Nieuws

03.05.2024

ZAANSTAD- Jong AZ neemt het vrijdag in eigen huis op tegen MVV Maastricht. De beloftenploeg speelt zijn laatste thuisduel van het seizoen op het AFAS Trainingscomplex. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

De team van AZ-coach Leeroy Echteld speelde vorige week gelijk tegen TOP Oss. Kees Smit was deze wedstrijd trefzeker in de 13e minuut. Dit doelpunt was echter niet genoeg om Jong AZ aan een overwinning te helpen. In blessuretijd maakten de Ossenaren namelijk de gelijkmaker, waardoor het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Winst met tien man
De laatste thuiswedstrijd van Jong AZ was ook tegen een Limburgse tegenstander. Tegen VVV-Venlo slaagden de Alkmaarders er toch in om drie punten te behalen, ondanks een vroege rode kaart en een 0-1 achterstand. Dankzij doelpunten van Denso Kasius en Jayden Addai eindigde de confrontatie in een 2-1 overwinning.

 

Onderlinge confrontaties
De laatste ontmoeting tussen Jong AZ en MVV Maastricht eindigde in 4-0 voor de Limburgers. In de drie ontmoetingen daarvoor kwamen de Alkmaarders wel als winnaar uit de strijd. Beide ploegen kwamen in totaal twaalf keer tegenover elkaar te staan in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste thuisnederlaag van Jong AZ tegen MVV Maastricht was op 5 november 2021.

Statistieken Jong AZ'ers
Van alle spelers met minstens 25 luchtduels in het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen, won alleen Roda JC-speler Matisse Didden meer duels (88%) dan Jong AZ’er Finn Stam (80%). Ernest Poku staat met vier doelpunten momenteel op een gedeelde derde plek in het topscorersklassement van de vierde periode. Vorige periode eindigde hij op plek twee met zeven goals. 

Nominatie 'Beste Trainer van de vierde periode'
Jong AZ-trainer Echteld is genomineerd voor de prijs 'Beste Trainer van de vierde periode'. De oefenmeester behaalde onlangs een puntenrecord met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie door recente overwinningen op FC Emmen, SC Cambuur en VVV-Venlo. De Alkmaarders staan momenteel op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Arbiter
De wedstrijd Jong AZ - MVV Maastricht staat onder leiding van Thomas Hardeman. Hij wordt bijgestaan door Joey Waleveld en Michael Rasch. Thijs Dogterom vervult de rol van vierde official.

Live
De wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt en is live te zien op ESPN 4 en te volgen via het X-account van AZ. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Jong PSV - TOP Oss
VVV-Venlo - Jong Ajax
SC Telstar - FC Groningen
Helmond Sport - FC Eindhoven
NAC Breda - ADO Den Haag
Jong AZ - MVV Maastricht
FC Dordrecht - Willem II
FC Den Bosch - FC Emmen
De Graafschap - FC Utrecht
Roda JC - SC Cambuur