AZ wint van Almere City FC

09.12.2023

ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond drie punten mogen bijschrijven in de Eredivisie. Tegen Almere City FC liep AZ in de slotfase van de wedstrijd uit naar 4-1. Vangelis Pavlidis (2), Dani de Wit en David Møller Wolfe namen de doelpunten voor hun rekening.

Het eerste treffen met Almere City FC in het AFAS Stadion betekende een weerzien met Peer Koopmeiners, die dit seizoen aan de Flevolanders is verhuurd.

Zeventien
AZ begon sterk aan de wedstrijd en dat leverde in de zevende minuut al direct de voorsprong op! Jordy Clasie passte de bal in op Pavlidis en zoals zo vaak dit seizoen wist de spits daar wel raad mee. Hij haalde uit en maakte alweer zijn zeventiende Eredivisie-doelpunt van het seizoen.

Kansen
Slechts enkele minuten later kwam Djordje Mihailovic net tekort om een prachtige pass van Yukinari Sugawara te verzilveren. Aan de andere kant probeerde Koopmeiners het met een schot van afstand, maar Mathew Ryan was alert. Een poging van dichtbij van Møller Wolfe werd gepakt door Nordin Bakker en aan de andere kant liet Ryan zich zien met een fraaie redding op een poging van Stije Resink. Een uithaal van Jochem Ritmeester van de Kamp ging net naast en daarop was het rust.

Gelijkmaker
Na de rust was het Almere City dat gevaarlijk dichtbij kwam. Ritmeester van de Kamp haalde van buiten de zestien uit, maar Ryan redde goed. De bal kwam bij Van La Parra die vanuit een lastige hoek ook op Ryan stuitte. In de daaropvolgende corner was het wel raak. Mbe Soh kopte de gelijkmaker binnen.

Wissels
In de 64e minuut betrad Dani de Wit samen met Jens Odgaard het veld. Beiden zouden gouden wissels blijken. Slechts twee minuten later was De Wit al trefzeker. Hij verlengde een pass van Alexandre Penetra met de hak en zorgde daarmee voor de voorsprong! AZ had de smaak te pakken een waar Møller Wolfe eerst nog op Bakker stuitte, wist hij even later wel te scoren. Jayden Addai passte op Odgaard en de invaller had een strakke voorzet in huis. Møller Wolfe tikte van dichtbij binnen voor de 3-1. Voor hem betekende het zijn eerste doelpunt voor AZ.

Pavlidis
Het zou nog mooier worden voor AZ. In de allerlaatste minuut maakte Pavlidis nog een fenomenale goal. De spits ontving de bal van Odgaard en schoot met een stiftje op prachtige wijze binnen. Via de onderkant van de lat ging de bal erin. Daarmee zette Pavlidis de eindstand van 4-1 op het scorebord.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Almere City FC 4-1 (1-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Alexandre Penetra, David Møller Wolfe; Jordy Clasie, Tiago Dantas (64. Jens Odgaard, Djordje Mihailovic (64. Dani de Wit); Ernest Poku (46. Jayden Addai), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel (46. Myron van Brederode).

Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Sherel Floranus, Joey Jacobs, Damian van Bruggen (67. Theo Barbet), Loïc Mbe Soh; Jochem Ritmeester van de Kamp; Stije Resink (77. Alvaro Pena), Peer Koopmeiners (87. Lance Duijvenstijn); Kornelius Hansen (77. Yann Kitala), Thomas Robinet, Rajiv van La Parra (67. Yoann Cathline).

Scoreverloop: 7. Pavlidis 1-0, 56. Mbe Soh 1-1, 66. D. De Wit 2-1, 79. Møller Wolfe 3-1, 90+2. Pavlidis 4-1.