Bekerfinale 2018

HEAD_Bekerfinale3

AZ staat zondag 22 april voor de zevende keer in de clubgeschiedenis in de finale van de TOTO KNVB Beker. In de Rotterdamse Kuip is Feyenoord de tegenstander. Een unieke eindstrijd waar jij als fan bij móet zijn. Steun de ploeg van John van den Brom in de Maasstad en bestel jouw finalekaarten. Samen naar Victorie.

Het is niet meer mogelijk om kaarten voor de Bekerfinale te bestellen. Alle informatie over de kaartverkoop rondom de Bekerfinale vind je terug op deze pagina.

Kaartverkoopproces
Uitgangspunt voor kaartverkoop van de Bekerfinale is dat elke seizoenkaarthouder in staat wordt gesteld om minimaal één kaart per seizoenkaart voor de finale te kopen. Voor dit duel gelden op basis van de voor de finale vastgestelde voorrangsregeling verschillende aankooprechten. Het maximale aankooprecht voor de Bekerfinale is voor seizoenkaarthouders totaal twee kaarten per seizoenkaart en voor clubkaarthouders één.

De kaartverkoop van de Bekerfinale vindt plaats in twee fases. Je bestelt eerst je vervoerswijze en kunt in de tweede fase kaarten voor een gewenste bus en/of vak bestellen. Hiervoor is gekozen zodat supporters die in verschillende aankoopperiodes bestellen, in een later stadium toch voor dezelfde bus en/of vak kunnen kiezen. Daarnaast is er voor supporters op deze manier zoveel mogelijk vrijheid in de keuze voor vervoer.

Eerste fase kaartverkoop
Je kiest eerst je vervoerswijze en rekent daarbij direct via iDeal af. Voor elke kaart ontvang je een couponcode. De eerste fase van de kaartverkoop start, afhankelijk van het aankooprecht, vanaf 20 maart 19:00 uur.

Tweede fase kaartverkoop
Met de couponcode bestel je online afhankelijk van de vervoerswijze jouw bus en/of vak. Seizoenkaarthouders die opgewaardeerd hebben voor de halve finale krijgen hierbij het eerste recht op het kiezen van vak en/of bus. Daarbij mogen zij ook de couponcodes van medesupporters verzilveren. Meer informatie over fase 2 vind je bij de vervoerswijze.

Als AZ-supporter kun je kiezen uit de onderstaande vervoersopties:
(klik op de onderstaande buttons voor alle informatie over de betreffende vervoerswijze)
De vervoerswijze ander vervoer is uitverkocht.

BODY_button_Kaarten-bus
BODY_button_Kaarten-Auto+parkeren
BODY_button_Kaarten-ander-vervoer


Als je op eigen gelegenheid naar De Kuip afreist, neem dan eerst kennis van de voorwaarden die aan jouw keuze gekoppeld zijn. Daarnaast moet je in ieder geval rekening houden met een langere reistijd dan gebruikelijk en dus op tijd vertrekken. Klik hier voor het reglement van de KNVB tijdens de Bekerfinale.

Aankooprechten en verkoopperiodes
Wil jij zeker weten tot welke groep jij hoort? Controleer dat dan hier met behulp van jouw klantnummer.

BODY_tabel_kaartverkoop

*Clubkaarthouders: Alle clubkaarthouders en juniorclubleden die in het seizoen 2017-2018 een thuiswedstrijd in de Eredivisie of de KNVB Beker hebben bezocht (uitgezonderd het thuisduel met Feyenoord).

Bestel met een account met aankooprecht
In de periode woensdag 21 maart (19:00 uur) t/m donderdag 22 maart (24:00 uur) kun je alleen bestellen met een account waarop een seizoenkaart geregistreerd staat. Seizoenkaarthouders kunnen dit nu controleren, door op deze pagina rechtsbovenin in te loggen en vervolgens te kijken of de wedstrijd verschijnt. Vanaf woensdag 21 maart (19:00 uur) kunnen ook clubkaarthouders met aankooprecht een kaart voor de Bekerfinale bemachtigen. Zij kunnen hun account controleren vanaf woensdag 21 maart (15:00 uur) voor de verkoop die ’s avonds start. Het is niet mogelijk om als clubkaarthouder een extra kaart met een seizoenkaart te bestellen.

Beschikbare kaarten
In totaal zijn er 13.500 kaarten beschikbaar voor AZ-supporters. In de verkoopperiode van 20 maart (19:00 uur) t/m 21 maart (14:00 uur) kunnen maximaal 10.500 kaarten besteld worden. Mits tijdig besteld, is iedere seizoenkaarthouder verzekerd van een kaart voor de finale.

Leden van het AZ Netwerk hebben geen aankooprecht voor de supportersvakken. Zij zijn apart per e-mail geïnformeerd over de voor hun beschikbare arrangementen.

Vakken Stadion Feijenoord
De kaarten voor de 1e en de 2e ring worden naar rato verdeeld over de vervoerswijzen. Tijdens de Bekerfinale zijn de vakken ongenummerd. Dit betekent dat je vrij bent om zelf een stoel in het vak waarin je hebt besteld te kiezen. AZ beschikt voor haar supporters over de volgende vakken:
Sfeertribune: Vak Y1, Y2, Y3
1e ring: Vak E t/m J, onder voorbehoud C en D
2e ring: Vak EE t/m JJ en onder voorbehoud DD

BODY_Stadion Feijenoord

AZ Fanzone bij De Kuip
Bij stadion De Kuip wordt aan de kant van de Marathontribune een AZ Fanzone ingericht waar voorafgaand aan de wedstrijd volop activiteiten, entertainment, eten en drinken aanwezig is.

Veiligheid
De regelgeving rondom de kaartverkoop wordt gehanteerd om zoveel mogelijk en uitsluitend AZ-fans de mogelijkheid te bieden om kaarten in de AZ-vakken voor dit duel aan te schaffen. Fans van Feyenoord kunnen uitsluitend kaarten bemachtigen via de officiële kanalen van Feyenoord.