'Hoe kan ik worden gescout voor AZ?'

25 februari 2014 12:00
'Hoe kan ik worden gescout voor AZ?'

Voetballer zijn van AZ. Elke dag hard trainen om de beste te worden. Dat is de droom van menig jong voetbaltalent. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Wij hebben een bepaalde denkwijze over de jeugd en de scouting daarvan: daarom leggen we in dit artikel uit hoe wij werken en geven we voetballers enkele tips om op te vallen bij onze scouts!

Plek in jeugdopleiding AZ

‘Hoe kan ik worden gescout door AZ?’. ‘Hoe kom ik in aanmerking voor de AZ Voetbalschool?.’ Dat zijn vragen die ons dagelijks wordt gesteld. AZ is een populaire club voor voetballers die beter willen worden. En die willen natuurlijk weten hoe zij een plekje kunnen veroveren in de jeugdopleiding van AZ.

Scouting

De scouts van AZ staan elke week langs de velden van alle amateurclubs. Zij zijn op zoek naar spelers die geschikt zijn voor de jeugdopleiding van AZ. De spelers t/m 10 jaar die bij de scouts opvallen, worden in de gaten gehouden en maken kans op een plek bij een AZ Voetbalschool in de regio, waar elke zondagochtend de E-pupillen van AZ trainen.

Ook de oudere jeugd zal bij de scouts moeten opvallen om kans te maken op een plek in de jeugdopleiding van AZ. Let op: spelers kunnen niet zomaar meetrainen. Als de scouts een speler goed genoeg vinden, zullen zij altijd contact met de de speler en zijn amateurclub opnemen!

Advies

Maar de vraag is natuurlijk: wat kan een voetballer doen om op te vallen bij een AZ-scout? Om op te vallen bij een AZ-scout geven wij het advies om heel hard te trainen, zodat spelers zich ontwikkelen en in de wedstrijden kunnen laten zien hoe goed zij zijn.

Tips voor voetballers:

  • Vraag aan je trainer waarin jij je verder kunt ontwikkelen
  • Schrijf je in voor de AZ Selectiedagen. Wanneer de inschrijving is geopend, kan je jezelf hier inschrijven
  • Doe elke training en wedstrijd goed je best
  • Kijk hier voor oefeningen waarmee je dagelijks aan de slag kunt