Samenwerking

Amateurverenigingen fungeren als lokale of regionale voetbalsteunpunten van AZ. Het beleid, de organisatie en het opleidingsleerplan sluit aan bij dat van AZ. De grotere verenigingen hebben een ondersteunende rol voor de kleinere amateurverenigingen in hun regio en er worden gedurende het seizoen diverse evenementen en selectiedagen namens AZ georganiseerd.

AZ biedt amateurverenigingen:

  • Mogelijkheid tot afstemming beleid, voetbal- en opleidingsvisie; AZ geeft inzage en ondersteunt de amateurvereniging in haar beleid en visie.
  • Om de band te versterken krijgen aangesloten verenigingen jaarlijks éénmaal een uitnodiging om met de hele vereniging tegen gereduceerd tarief een thuiswedstrijd van AZ in het AFAS Stadion te bezoeken.
  • AZ Selectiedagen, AZ Voetbalschool in de regio en andere evenementen op locatie; deze worden jaarlijks gezamenlijk georganiseerd op het complex van 8 voetbalclubs van verschillende regio's. Amateurverenigingen kunnen zich hierop inschrijven.
  • Aanwezigheid bij scholingsmomenten op het AFAS Trainingscomplex; jaarlijks zullen er enkele scholingsmomenten georganiseerd worden, waarin trainers of specialisten specifieke kennis krijgen uit hun vakgebied.
  • Aanwezigheid bij seminars in het AFAS Stadion; uw vereniging mag met een aantal personen het jaarlijkse Seminar bijwonen, waarin prominente sprekers hun visie over opleiden en voetbal uitleggen. Tevens is er gelegenheid om in gesprek te gaan met bestuurders van andere amateurverenigingen.
  • Aanwezigheid bij de AZ Coachdag die jaarlijks in samenwerking met de KNVB wordt georganiseerd op het complex van een amateurvereniging
  • Mogelijkheid tot inschrijving bij diverse andere AZ-gerelateerde evenementen.
  • De vereniging mag officieel spreken van "een samenwerking met AZ" en dit naar buiten toe uiten.

Ondersteuning voor de vereniging
In de eerste plaats krijgt de vereniging inzicht in het beleid, de voetbal- en de opleidingsvisie van AZ en wordt ondersteunt bij de invoering binnen de eigen vereniging. Het niveau van de organisatie zal daarmee worden opgekrikt en wordt beschouwd als voortraject voor de AZ Jeugdopleiding. De vereniging is een uithangbord van AZ, waardoor het imago verbetert en de aantrekkingskracht op sponsoren en spelers groter wordt. De vereniging neemt één maal per jaar deel aan de AZ Seminar waar met andere amateurverenigingen wordt gepraat over allerhande voetbalzaken.

Ondersteuning aan trainers
Trainers hebben de mogelijkheid om de Voetbal- en Opleidingsvisie van AZ te gebruiken en krijgen jaarlijks driemaal de kans om deel te nemen aan de scholingsmomenten. De coaches kunnen hier hun kennis uitbreiden.

Ondersteuning aan spelers
De spelers maken deel uit van een vereniging met geschoolde trainers en een goede organisatie, die gebruik maakt van de voetbal- en opleidingsvisie van AZ.

Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool maar heeft uw interesse in deelname of heeft u behoefte aan meer informatie? Mail dan naar of bel naar 072-547 8612.