AZ Voetbalschool in de Regio

voetbalschool

AZ is in september 2012 gestart met de AZ Voetbalschool in de Regio. Een initiatief om spelers verder te ontwikkelen en een stimulans te geven aan het voetbaltalent in Noord-Holland.

Wie?
De beste Onder 11- en Onder 10-pupillen uit Noord-Holland krijgen van AZ de kans om deel te nemen aan de AZ Voetbalschool in hun eigen regio. In de eerste helft van het seizoen ontvangen de pupillen een uitnodiging. Na de winterstop mogen de eerstejaars E-pupillen hun kunsten vertonen.

Wat?
De talenten krijgen de mogelijkheid ťťn extra training per week te volgen, buiten de reguliere training van hun eigen vereniging. Zo kunnen de voetballers zich meten met de beste leeftijdsgenoten uit hun regio. De trainingen worden aangeboden door en in de visie van de AZ Jeugdopleiding. De allerbeste voetballers maken kans op een uitnodiging voor AZ Onder 12. De anderen hebben een fantastische ervaring die zij meenemen naar hun vereniging.

Waar?
De AZ Voetbalschool in de Regio vindt op zondagochtend plaats op de complexen van de sterrenverenigingen De Zouaven, De Foresters, KFC, Alkmaarsche Boys en HBC. Op die manier is er een goede geografische verdeling. AZ hecht er waarde aan dat jonge spelers in de bewuste leeftijdscategorieŽn trainen in hun eigen omgeving.

Scholing aan trainers
Ook de technische staf van de verenigingen kunnen profiteren. Zij zijn van harte welkom om de trainingen langs de lijn bij te wonen. Daar krijgen zij inzicht in de oefenvormen en trainingsmethodes die AZ hanteert en worden zij geschoold door de aanwezige AZ-trainers.