Debuut in Nederland

head ben az-rod-300815-162146-3517

Een aantal spelers dat werd opgeleid in de AZ Jeugdopleiding heeft zijn debuut gemaakt bij een andere club in Nederland.

Mitchell Te Vrede
Spits Mitchell Te Vrede kwam in 2008 over van het Amsterdamse AFC. In zijn periode bij de Alkmaarse jeugdopleiding maakte de aanvaller indruk. Te Vrede maakte één seizoen deel uit van de A-selectie, maar tot een debuut kwam het niet. De jeugdinternational besloot daarop in 2011 te vertrekken naar Excelsior, waar hij zijn debuut in de Eredivisie maakte. Na één seizoen in Kralingen maakte Te Vrede de overstap naar grote broer Feyenoord. Daar moest de spits het vooral doen met invalbeurten, waardoor hij in het seizoen 2015-2016 overstapte naar sc Heerenveen.

Oussama Assaidi
In het seizoen 2001-2002 maakte Assaidi samen met Gregory Nelson de stap naar de AZ Jeugdopleiding en kwam hij in de lichting te spelen van Ruud Vormer. Omdat in eerste instantie de stap van de A-junioren naar de senioren te groot was voor Assaidi, vertrok hij in de zomer van 2006 naar FC Omniworld. Daar maakte hij op 24 september 2006 zijn debuut, voordat hij via De Graafschap ging voetballen bij sc Heerenveen. In Friesland verdiende Assaidi een droomtransfer naar Liverpool. Na huurperiodes bij Stoke City is de aanvaller inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Ben Rienstra
Middenvelder Ben Rienstra speelde drie jaar in de AZ Jeugdopleiding, maar maakte uiteindelijk pas op 25-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Dit omdat de geboren Alkmaarder zijn eerste meters als prof maakte in dienst Heracles Almelo, waar hij vier seizoenen lang een vaste kracht was. Na een jaar als onbetwiste basisspeler bij PEC Zwolle, waarmee hij de Johan Cruijff Schaal won, verdiende hij een terugkeer naar AZ. Momenteel speelt Rienstra op huurbasis voor Willem II.

Andere spelers:

  • Tim Cornelisse
  • Yuri Cornelisse
  • Roland Alberg
  • Wouter de Vogel
  • Luciano Narsingh
  • Toine van Huizen
  • Gennaro Snijders