AZ Onder 14 sluit af met winst bij ADO

Gepubliceerd op 6 december 2017 , 20:03

DEN HAAG- AZ Onder 14 heeft woensdagavond de najaarscompetitie afgesloten met een duidelijke overwinning in Den Haag. ADO werd met 0-3 verslagen door de ploeg van trainer Bram Berkhout, die in de tweede seizoenshelft actief is in de kampioenspoule.

AZ Onder 14 sluit af met winst bij ADO

Zondag vertrekt AZ Onder 14 naar Maleisië, waar wordt deelgenomen aan een toernooi. Met het oog op die trip werd een aantal competitieduels naar voren geschoven en de najaarscompetitie dus nu al afgesloten. Op Sportpark De Aftrap toonde de ploeg aan klaar te zijn voor de reis naar Azië, want tegen ADO werd gedomineerd. Dit leidde niet tot een kansenregen, maar was wel voldoende voor een comfortabele zege.

Ademruimte
Na een kwartier spelen zette Jayen Gerold de Alkmaarders op het spoor van de overwinning. Het duurde tot tien minuten na rust alvorens AZ meer ademruimte kreeg. Het was Lewis Schouten die alert reageerde op een fout van de keeper van ADO en er 0-2 van maakte. Het slotakkoord was voor Job Kalisvaart. De aanvoerder was het eindstation van een prima aanval over vele schijven.

Berkhout: ‘Positieve ontwikkeling’
“We controleerden het duel prima”, reageerde Berkhout. Zijn ploeg haalde na een moeizame seizoenstart uiteindelijk overtuigende de kampioenspoule. “De ontwikkeling van de ploeg in het aanvallen en verdedigen maar zeker ook het gedrag is heel positief. Ons voetbal is daarnaast leuk om naar te kijken. Zeker afgezet tegen het begin van het seizoen, hebben wij flinke stappen gemaakt.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag – AZ Onder 14 0-3 (0-1)

Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Lewis Schouten (49. Dave Kwakman), Tom Kerssens (59. Tymen Niekel); Jayen Gerold (36. Bayron Strijdonck), Spike Boersen (49. Ro-Zangelo Daal), Mauro Zijlstra.

Scoreverloop: 12. Gerold 0-1, 41. Schouten 0-2, 67. Kalisvaart 0-3.

« Naar het overzicht