AZ Onder 14 wervelt na rust langs Willem II

Gepubliceerd op 2 december 2017 , 14:07

TILBURG- In de eerste helft was het allemaal nét niet. Maar na de hervatting wist AZ Onder 14 zaterdag de trekker maar liefst zes keer over te halen. Gevolg: een verdiende 0-6 overwinning op bezoek bij hekkensluiter Willem II.

AZ Onder 14 wervelt na rust langs Willem II

AZ Onder 14 ging voortvarend van start in Tilburg. Lewis Schouten dacht de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar de arbiter floot het doelpunt af en dus ging het feest niet door. Juichen voor een doelpunt deden de bezoekers überhaupt niet meer in het eerste bedrijf. Ondanks vele kansen bleef de brilstand op het scorebord prijken.

Doelpuntenmachine
Na de thee sloegen de Alkmaarders toe uit een hoekschop. Verdediger Maxim Dekker zorgde voor de verlossende 0-1. De ban was gebroken na deze goal, de doelpuntenmachine van Onder 14 kwam op gang. Ro-Zangelo Daal zorgde tien minuten later voor de 0-2.

Aandeel
Bayron Strijdonck bemoeide zich in de 56e minuut voor het eerst met de score, hij maakte 0-3. Mauro Zijlstra leverde ook zijn aandeel in de zege, de aanvaller nam twee treffers voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Tom Kerssens, die de 0-6 verzorgde.

Berkhout: ‘Volledig gedomineerd’
“We houden een heel positief gevoel over aan deze wedstrijd”, concludeerde trainer Bram Berkhout na afloop. “In de eerste helft domineren we eigenlijk volledig, maar ontbreekt het net even aan gogme en explosiviteit in de eindfase. Heel lekker dat Maxim dan vrij vroeg in de eerste helft 0-1 maakt. Daarna gaan we nog gevarieerder spelen via de zijkanten. De kansen worden nu wel afgemaakt en dan loop je goed uit naar een 0-6 eindstand.”

AZ Onder 14 viert de openingstreffer van Maxim Dekker.
AZ Onder 14 viert de openingstreffer van Maxim Dekker.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Willem II Onder 14 – AZ Onder 14 0-6 (0-0)

Opstelling AZ:
Rome Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Lewis Schouten (41. Mauro Zijlstra), Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal (41. Tom Kerssens), Spike Boersen, Jayen Gerold (35. Byron Strijdonck).

Scoreverloop: 41. Dekker 0-1, 51. Daal 0-2, 56. Strijdonck 0-3, 58. Zijlstra 0-4, 65. Zijlstra 0-5, 66. Kerssens 0-6.

Foto's: Herbert Dekkers

« Naar het overzicht