AZ Onder 17 geklopt door PSV

Gepubliceerd op 9 december 2017 , 17:04

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft zaterdagmiddag niet kunnen imponeren tegen PSV. De ploeg van trainer Kelvin Duffree kwam in de eerste helft nog wel terug van een achterstand, maar zag de bezoekers er uiteindelijk met een 1-3 zege vandoor gaan.

AZ Onder 17 geklopt door PSV

Na vier minuten gaven de Eindhovenaren al hun visitekaartje af met een schot van Sekou Sidibe op de vuisten van Mees Bakker, even later moest de AZ-keeper een antwoord schuldig blijven op een inzet van Mohammed Amine Ihattaren. De gastheren hadden moeite zich vlot te herpakken na deze vroege tegenvaller, al werd een harde voorzet van Jeffrey van der Heijden in de tiende minuut bijna in eigen doel gewerkt door PSV-verdediger Mees Kreekels.

Beter AZ
Halverwege de eerste helft ging het bij AZ beter draaien en werd PSV meer en meer vastgezet op de eigen helft. Het leverde niet direct grote kansen op, maar er werd wel druk gezocht naar openingen. Het vinden daarvan resulteerde in onder meer een afstandsschot van Kenzo Goudmijn dat niet ver naast ging. Na een halfuur was het wel raak voor Van der Heijden. De aanvaller kreeg de bal ietwat gelukkig mee via en rondde als een echte spits met een strakke schuiver in de hoek: 1-1.

Plaagstootjes
Kort na de gelijkmaker kwam Van der Heijden een teenlengte tekort om een voorzet van Mohamed Taabouni af te ronden. AZ was in deze fase dominante partij, maar twee minuten voor rust was het toch plots PSV weer dat toesloeg. Sidibe knalde hard de 1-2 binnen. Een kwartier na rust werd de schade vergroot door Nigel Thomas, waarna de Alkmaarders met een schot op de lat van Yorbe Vertessen ontsnapten aan 1-4. AZ deelde zo nu en dan nog een plaagstootje uit en bleef dankzij een door Bakker gestopte penalty nog in de wedstrijd, maar wist het niet meer echt spannend te maken.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 17 – PSV Onder 17 1-3 (1-2)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Mounir El Guebli, Rik Regeling (41. Maxim Gullit), Chardell Karg (60. Anass Salah-Eddine); Bram Franken, Emir Biberoglu (70. Ricuenio Kewal), Kenzo Goudmijn; Jeffrey van der Heijden, Khymo Jansen (41. Tyro Nimmermeer), Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 8. Ihattaren 0-1, 31. Van der Heijden 1-1, 38. Sidibe 1-2, 57. Thomas 1-3.

« Naar het overzicht