Jong AZ onderuit bij De Graafschap

Gepubliceerd op 1 december 2017 , 21:52

DOETINCHEM- Jong AZ heeft vrijdagavond met minimaal verschil verloren bij De Graafschap. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat slaagde er niet in de minst gepasseerde defensie van de Jupiler League te slechten, waardoor een goal op slag van rust de Alkmaarse beloften fataal werd.

Jong AZ onderuit bij De Graafschap

Jong AZ ging met fris voetbal uit de startblokken in Stadion De Vijverberg en dat leverde tegen de minst gepasseerde defensie van de Jupiler League al in de derde minuut een flinke kans op. Mees Hoedemakers kwam er op rechts langs en schoot via de handen van De Graafschap-goalie Filip Bednarek in het zijnet. Het eerste kwartier was voor de bezoekers, daarna was het de beurt aan de Superboeren. De dreiging voor het doel van Nick Olij nam toe, maar de keeper zag vooral veel ballen over en naast gaan.

Op slag van rust
In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Jong AZ weer meer grip op het duel en waren er mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Levi Garcia na een rappe counter net naast. Toch was het op slag van rust de ploeg van Henk de Jong die de leiding nam. Olij verwerkte een voorzet van voormalig AZ'er Robert Klaasen niet goed, waardoor Daryl van Mieghem alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde de te zetten om er 1-0 van te maken.

Oog in oog
Na rust moesten de Alkmaarders komen en dat is precies wat zij deden. Zo was er na tien minuten al een aardige mogelijkheid voor Abdel Malek El Hasnaoui op een lage voorzet van Garcia, maar vooral in het laatste kwart van de wedstrijd leek de gelijkmaker aanstaande. Bel Hassani was een aantal keer dichtbij, Hoedemakers schoot oog in oog met Bednarek op de Pool en in de rebound werd een kopbal van de prima ingevallen Mees Kaandorp van de lijn gehaald. De aanvaller was ook nog dreigend met een afstandsschot op Bednareks vuisten, maar het mocht allemaal niet baten.

Haar: ‘Gevochten als leeuwen’
“We hebben vandaag gevochten als leeuwen”, zag Haar. “Als team hebben we 93 minuten lang geknokt voor de punten. Daardoor heb ik minder moeite met deze nederlaag dan met die van maandag tegen Volendam. Verliezen is altijd zuur, vooral als je beseft dat we hier misschien wel een punt verdienden, maar het gaat bij Jong AZ in de eerste plaats om talentontwikkeling. Met dat gegeven in het achterhoofd stemt het tevreden dat we hier met veel jonge jongens niet onderdoen voor een volwassen ploeg als De Graafschap.”

BODY_grajaz (1)

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
De Graafschap – Jong AZ 1-0 (1-0)
Jupiler League

Opstelling De Graafschap: Filip Bednarek; Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima; Elvio van Overbeek (62. Rannick Schoop), Tim Receveur, Robert Klaasen (76. Kevin van Diermen); Fabian Serrarens (86. Tim Keurntjes), Anthony van den Hurk, Daryl van Mieghem.
Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Levi Opdam, Vincent Regeling, Justin Bakker, Joris Kramer; Iliass Bel Hassani (88. Furkan Kurban), Mees Hoedemakers, Tijjani Reijnders (62. Jamie Jacobs); Abdel Malek El Hasnaoui (62. Mees Kaandorp), Kai Koreniuk, Levi Garcia.

Scoreverloop: 45. Van Mieghem 1-0.
Gele kaarten: L. Nieuwpoort, Van Overbeek (De Graafschap), Hoedemakers, Regeling (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Van Herk.

Foto's: Orange Pictures

« Naar het overzicht