AZ Onder 17 te sterk voor Feyenoord

Gepubliceerd op 2 december 2017 , 13:45

ROTTERDAM- AZ Onder 17 heeft op bezoek bij Feyenoord een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om plaatsing voor de kampioenspoule. De Rotterdammers kwamen in eigen huis op voorsprong, maar de ploeg van Kelvin Duffree vocht zich terug en won met 1-2.

AZ Onder 17 te sterk voor Feyenoord

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, wat zeker te maken had met het spel van de bezoekers. “Het was een vechtwedstrijd waaraan wij niet goed begonnen”, merkte spits Jeffrey van der Heijden. “Feyenoord kreeg voor rust al drie grote kansen, wij maar eentje. Daar hebben we in de rust dan ook over gesproken en daarna ging het een stuk beter.”

Feyenoord onder druk
Via Stan Maas had Feyenoord na een halfuur terecht de leiding genomen, maar die voorsprong verdampte direct na rust. Emir Biberoglu gaf een goede pass op Ricuenio Kewal, die in het strafschopgebied werd gevloerd. Scheidsrechter Weeda wees naar de stip en Bram Franken benutte de penalty: 1-1. Van der Heijden: “We zetten Feyenoord na rust goed onder druk. Je zag dat iedereen echt elk duel wilde winnen.”

Duffree: ‘Fantastisch’
Het resulteerde tot meer mogelijkheden voor de Alkmaarders en tien minuten voor tijd viel uiteindelijk de 1-2 die er al een tijdje aan zat te komen. De net ingevallen Tyro Nimmermeer scoorde na een goede aanval op aangeven van Kenzo Goudmijn. Met de voorsprong op zak kwam AZ niet meer serieus in de problemen en werden de drie punten over de streep getrokken. “Fantastisch om hier te winnen”, reageerde Duffree op de zege. “En de manier waarop stemt misschien nog wel meer tevreden.”

Dominant
De coach doelde op de veerkracht die de ploeg toonde met het dominante spel na rust. “We begonnen zoals we vorige week eindigden in Twente: met matig spel. Er staat druk op de jongens omdat zij zich willen plaatsen voor de kampioenspoule, dat brengt misschien wel faalangst met zich mee. Dat uitte zich voor rust in apathisch spel met vreemde keuzes in de opbouw. Een goede samenwerking ontbrak. Na rust stonden we met een heel andere instelling op het veld. We zetten hoog druk en speelden dominant tegen een goede tegenstander. Dat was het AZ dat we kennen van goede momenten eerder dit seizoen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 1-2 (1-0)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Rik Regeling, Mounir El Guebli, Chardell Karg (32. Maxim Gullit); Bram Franken, Emir Biberoglu, Kenzo Goudmijn; Ricuenio Kewal (65. Tyro Nimmermeer), Jeffrey van der Heijden, Iman Griffith (41. Khymo Jansen).

Scoreverloop: 31. Maas 1-0, 41. Franken 1-1 (pen.), 69. Nimmermeer 1-2.

« Naar het overzicht