Franssen ‘blij en trots’ na contractverlenging

Gepubliceerd op 7 december 2017 , 16:07

ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex is woensdagmiddag het contract van Robert Franssen met drie jaar verlengd. De trainer van AZ Onder 15 zette net als Directeur Voetbalzaken Max Huiberts een krabbel onder een verbintenis die hem tot medio 2020 in Zaanstad houdt.

Franssen ‘blij en trots’ na contractverlenging

Franssen, die in de zomer van 2016 overkwam van De Graafschap, reageerde opgetogen op het verlengen van zijn contract. “Ik ben heel erg blij en trots dat ik nog drie jaar voor deze club mag werken. Dit is een enorm ambitieuze en vooruitstrevende werkomgeving en het is mooi om daar onderdeel van te zijn.”

Nieuwe fase
“Mijn denkwijze matcht met de visie van de club, waardoor ik hier heel snel mijn plek heb gevonden”, vervolgt de oefenmeester, wiens ploeg koploper is in de competitie. “Ik ben ook dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen. Dat had wel een flinke impact op mijn privéleven aangezien ik in het oosten van het land woonde, maar met dit langdurige contract breekt een nieuwe fase aan. Ik verhuis naar Amersfoort en heb zin in de komende jaren bij AZ, waar ik nog genoeg mogelijkheden zie voor verdere ontwikkeling.”

Brandenburg: ‘Past in plaatje’
Ook Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is enthousiast dat Franssen langer aan AZ verbonden blijft. “Dit is goed voor de continuïteit binnen de club, waarmee we een hoge kwaliteit kunnen blijven waarborgen. Robert beschikt over specifieke kwaliteiten die perfect passen in het plaatje dat wij met de AZ Jeugdopleiding voor ogen hebben.”

Warme jas
Brandenburg omschrijft Franssen, die een pedagogische achtergrond heeft, verder als ‘enorm bevlogen en ambitieus’. “Elke dag gaat hij enorm gemotiveerd te werk en hij past zich moeiteloos aan in verschillende situaties. Hij is in staat om spelers verder te helpen in hun ontwikkeling en heeft zich de visie van AZ in een mum van tijd eigen gemaakt. Die past hem als een warme jas en dat helpt ons als club verder. Ik ben heel blij dat Robert zich voor langere tijd aan de club heeft verbonden.”

  • BODYrobert(1).jpg
  • BODYrobert(2).jpg
  • BODYrobert(3).jpg
  • BODYrobert(4).jpg
« Naar het overzicht