Kasim: ‘Doen alles in hoger tempo’

Gepubliceerd op 1 december 2017 , 10:38

ZAANSTAD- Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat AZ Onder 11 tweede in de hoofdklasse, maar daar kan de ploeg zaterdag verandering in brengen. Dan moet er gewonnen worden bij koploper Zeeburgia. Trainer Dijar Kasim heeft er vertrouwen in, want hij ziet zijn team groeien.

Kasim: ‘Doen alles in hoger tempo’

De eerstejaars AZ’ers kenden woensdag in Rotterdam een goede generale voor wat wellicht het beslissende duel in de strijd om de najaarstitel wordt. Bij Feyenoord werd een leerzaam zeven tegen zeven-toernooi gespeeld en een aantal mooie resultaten behaalden. Tegenover remises tegen Sparta en PSV en een nederlaag tegen NEC/FC Oss zette de ploeg namelijk zeges op Ajax, Anderlecht en Feyenoord.

Tempo
“Dit toernooi was voor ons weer een mooie graadmeter”, vertelt Kasim. “Aan het begin van het seizoen hadden wij nog behoorlijk veel moeite met tegenstanders van dit kaliber. Maar ik zie dat we inmiddels een flinke stap in onze ontwikkeling hebben gemaakt. We zijn nu in staat mee te komen met het tempo van de top van Nederland of om zelfs het tempo te bepalen. Ik ben superblij met de goede progressie die de jongens doormaken.”

Intensiteit
Op het minitoernooi in Rotterdam speelde AZ Onder 11 ook voor het eerst met buitenspel. Een extra hindernis dus. “Wij zijn het niet gewend om met buitenspel te spelen, maar dat hadden we al snel onder de knie. Maar het is vooral belangrijk om te spelen tegen ploegen met een hoog niveau, die ons dwingen om onze keuzes in een zo hoog mogelijk tempo uit te voeren. In de competitie is de weerstand vaak niet zo hoog als we graag willen. Dan is het goed om dit soort duels met een hoge intensiteit te spelen.”

Slippertje
AZ Onder 11 wint in de hoofdklasse, waarin wordt aangetreden tegen amateurverenigingen om de reistijd voor de jongste jeugd te beperken, bijna alles met ruime cijfers. In negen duels maakte de ploeg al 67 goals. Toch kende de ploeg één slippertje: bij Buitenveldert werd begin oktober met 4-0 verloren. Sindsdien is de ploeg foutloos, maar moet het nog altijd Zeeburgia voor zich dulden. De Amsterdammers speelden slechts eenmaal gelijk en wonnen verder alles.

Vol enthousiasme
Waar de Alkmaarders regelmatig met gemak winnen, zal dat tegen Zeeburgia vermoedelijk anders zijn. De Amsterdammers staan bekend om hun sterke jeugdopleiding en maken dat met hun koppositie volledig waar. “Ik verwacht van Zeeburgia goede weerstand”, knikt Kasim. “Daar gaan wij dan ook vol enthousiasme en goede intenties naartoe. Natuurlijk willen we winnen, maar winnen gaat vaak hand in hand met het spelen van goed voetbal. Dat laatste is dan ook wat we willen laten zien.”

Positief
Het spel is er in de eerste maanden van AZ Onder 11 bij de club in ieder geval overduidelijk op vooruit gegaan. “We zijn balvaster geworden, maken betere keuzes voorwaarts, lopen beter vrij en doen alles in een hoger tempo. Eigenlijk is elke voetbalhandeling aan een positieve ontwikkeling onderhevig bij de spelers, doordat we elke dag op het veld staan met de intentie om alles uit onszelf te halen. Heel mooi om te zien.”

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Julian van Rijsdam passt vooruit in het met 9-0 gewonnen duel met Maarssen.
Julian van Rijsdam passt vooruit in het met 9-0 gewonnen duel met Maarssen.

De kraker tussen de Onder 11-teams van Zeeburgia en AZ wordt zaterdag om 11:30 uur afgetrapt op Sportpark Middenmeer. Ook op het AFAS Trainingscomplex staan morgen een aantal mooie affiches op de rol. AZ Onder 13 trapt de dag om 10:30 uur af tegen Vitesse, om 13:00 uur speelt koploper AZ Onder 15 tegen PSV en om 15:30 uur ontvangt AZ Onder 19 Feyenoord. Bekijk hier het volledige programma van de AZ Jeugdopleiding.

« Naar het overzicht