Matig AZ Onder 13 wint in Amsterdam

Gepubliceerd op 25 november 2017 , 11:57

AMSTERDAM- Zonder goed te spelen heeft AZ Onder 13 zaterdagochtend gewonnen bij AFC. In Amsterdam werd het 1-5 voor de ploeg van trainer Jeroen Peetoom, die verre van tevreden was. De eindstand was halverwege al bereikt.

Matig AZ Onder 13 wint in Amsterdam

Nadat Adam Ait Ali Oulhaj op aangeven van Teun Gijselhart de score had geopend, ging het hard. De spits maakte zes minuten later ook al zijn tweede van de ochtend en via Giusseppe Boussetta werd het 0-3. AFC deed vervolgens iets terug via Alexander Mantel, maar spannend zou het niet worden. Nog voor rust lag de bal namelijk nog twee keer in het Amsterdamse net. Ait Ali Oulhaj maakte beide treffers en bracht zijn totaal in de wedstrijd op vier.

Peetoom: ‘Uitvoering niet goed’
De 1-5 ruststand leek een voorbode voor een zeer doelpuntrijk duel, maar in het tweede bedrijf werd het net niet meer gevonden. Dat er even goed een flinke uitslag op het scorebord stond, zei Peetoom weinig. Hij was ontstemd door het vertoonde spel. “We speelden zeer matig”, was de oefenmeester hard in zijn oordeel. “Met name in de uitvoering en in onze keuzes was het niet goed.”

Onderschatting
Het probleem zat volgens de oefenmeester in een gevoel van onderschatting. “We kunnen deze wedstrijd tien keer spelen en waarschijnlijk zouden wij hem elke keer winnen. Dat weten onze spelers ook. Ik heb ze dan ook de vraag gesteld: hebben wij ons net zo goed voorbereid als altijd? Uit de reacties kon ik opmaken dat dat niet zo was en dat zag je ook terug in het spel.

Altijd volle focus
“We oogden minder gefocust, maar als je de beste wilt worden moet je je ook continu zo gedragen”, vervolgde Peetoom. “Het maakt niet uit tegen wie je speelt: je moet altijd met de volledige focus op het veld staan en je uiterste best doen. Ook in een wedstrijd waarin de kans heel groot is dat je gaat winnen. Ik begrijp heus wel dat het lastig is om dat iedere week op te brengen, maar vorige week slaagden we daar tegen Emmen (12-0 zege, red.) wel in. Daar ging goed wat vandaag fout ging. We winnen terecht bij AFC, maar doen onszelf tekort met de manier waarop.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AFC Onder 13 – AZ Onder 13 1-5 (1-5)

Opstelling AZ: Julian Beun; Mathijs Menu (31. Xaviero Inge), Joeri Oud, Diede van Schouwenburg
(45. Tom Carbaat), Tom Carbaat (31. Ilias Splinter); Kees Smit (31. Ezra Punselie), Teun Gijselhart, Rio Robbemond; Giuseppe Boussetta (31. James Bartele), Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai (42. Rayyan Koubini).

Scoreverloop: 9. Ait Ali Oulhaj 0-1, 15. Ait Ali Oulhaj 0-2, 22. Boussetta 0-3, 25. Mantel 1-3, 28. Ait Ali Oulhaj 1-4, 29. Ait Ali Oulhaj 1-5.

« Naar het overzicht