AZ Onder 11 koploper na riante zege in topper

Gepubliceerd op 2 december 2017 , 13:03

AMSTERDAM- AZ Onder 11 heeft zaterdag Zeeburgia van de koppositie gestoten door een eclatante zege op de Amsterdammers. Op Sportpark Middenmeer werd het 1-8 voor de ploeg van trainer Dijar Kasim. Hierdoor kan de ploeg volgende week in eigen huis kampioen worden.

AZ Onder 11 koploper na riante zege in topper

Bij de Alkmaarse ploeg zat er het nodige spanning aangezien de titel op het spel stond. De thuisploeg zou kampioen worden bij een zege en ook bij een gelijkspel de zaken met nog één speelronde voor de boeg in eigen hand houden. AZ moest dus winnen in de hoofdstad en brak na een kwartier spelen de ban. Derryl Hupsel opende de score, vijf minuten later gevolgd door de 0-2 van Tycho de Wit.

Spanning
Zeeburgia maakte al snel de aansluitingstreffer, waarmee de spanning helemaal terug was. Toch gingen de jongste AZ’ers met een marge van twee goals rusten, want De Wit maakte zijn tweede kort na de 1-2 van de gastheren. Na rust ging het na de 1-4 van opnieuw De Wit pas echt lopen bij de bezoekers. De Wit maakte er nóg twee (in totaal dus vijf goals voor hem), waarna het slotakkoord voor Stijn Tessel was. Hij maakte de 1-7 en de 1-8.

Kasim: ‘Herkenden ruimte achterin’
“Er zat duidelijk wat spanning op bij ons”, merkte Kasim. “We speelden soms wat te gehaast, maar er stond dan ook wat op het spel. Bij verlies verdwijnt de titel uit zicht, terwijl je bij winst alles in eigen hand hebt. Zeeburgia, dat veel fysiek sterke spelers heeft, begon ook aan de wedstrijd met de intentie om veel druk naar voren te zetten en snel ballen af te pakken. Gelukkig herkenden wij snel dat er ruimte achterin bij hen lag en daar profiteerden wij ook van door kansen te creëren.”

Buit nog niet binnen
Volgende week kan AZ Onder 11 thuis tegen Pancratius de titel binnen slepen, al is het volgens Kasim nog niet beklonken. “We zijn nu de koploper. Nog één keer winnen en dan zijn wij de terechte kampioen. Maar zover is het zeker nog niet. Met Pancratius treffen we een goede tegenstander die vandaag nog van Buitenveldert heeft gewonnen, dus we zullen alles uit de kast moeten halen om goed voetbal op de mat te leggen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Zeeburgia Onder 11 - AZ Onder 11 1-8 (1-3)

Wedstrijdselectie AZ: Casper Maijenburg, Derryl Hupsel, Finn Larooi, Giovanni Dobbe, Hessel de Wit, Jayden Wilson, Julian Sijbrands, Julian van Rijsdam, Kevin van Ouytsel, Nassim El Harmouz, Tycho de Wit, Vince Tuijn, Stijn Tessel.

Scoreverloop: 15. Hupsel 0-1, 20. T. de Wit 0-2, 24. Zeeburgia 1-2, 26. T. de Wit 1-3, 37. T. de Wit 1-4, 44. T. de Wit 1-5, 45. T. de Wit 1-6, 53. Tessel 1-7, 56. Tessel 1-8.

« Naar het overzicht