Missie & visie

head-guus-171209EP27701

AZ werkt dagelijks hard om een vooraanstaande en innovatieve jeugdopleiding te behouden en verder uit te breiden. In alles creëert de club een nieuwe standaard in de voetbalwereld. Door een nieuwe manier van scouten, een nieuwe manier van opleiden en een nieuwe manier van werken. Het is een lerende organisatie waarin men altijd te werk gaat met de drive om beter te worden dan de dag ervoor.

Domineren
In de visie van AZ op voetbal staat het domineren van de wedstrijd, balbezit, aanvallend voetbal, eigen initiatief en spelplezier voorop. Talenten moeten durven uit te blinken, voetballen om te scoren en het publiek vermaken met attractief combinatievoetbal. Als dit lukt, stap je als voetballer met een voldaan gevoel van het veld. Je hebt plezier beleefd aan het spel en de toeschouwers een lach bezorgd.

Onverstoorbaar
De talenten uit de AZ Jeugdopleiding onderscheiden zich door met een hoog niveau op het gebied van inzicht, zelfsturing en onverstoorbaarheid, waardoor spelers creatief en zelfstandig zijn. Zij zijn technisch en fysiek in optimale conditie zodat ze het voetbal van AZ op topniveau kunnen spelen en dit lang volhouden.

Onderwijs
Om te slagen als profvoetballer zijn een goede algemene en cognitieve ontwikkeling belangrijke voorwaarden. Spelers worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen en een goede balans te vinden tussen onderwijs en topsport. Alle middelbare scholieren worden daarin ondersteund door een studiebegeleider.

Resultaat
Het doel van AZ is om een eerste elftal te hebben dat voor vijftig procent bestaat uit zelfopgeleide spelers. Op dit moment is dat het geval. Dit betekent dat er jaarlijks spelers doorstromen vanuit de AZ Jeugdopleiding naar de A-selectie.