Topsport

head 3 190817-195757-077

Wij geloven erin dat een opleiding tot profvoetballer meer inhoudt dan alleen voetbaltraining. Bij AZ richten we ons op het ontwikkelen van voetbal-, fysieke-, en topsportvaardigheden. In onze visie moet een speler, bij het verlaten van de AZ Jeugdopleiding, als mens zijn ontwikkeld en klaar zijn voor een leven als topsporter.

Optimale prestatietoestand
Onze talenten zijn in staat om zelfstandig uit te vinden wie ze zijn op het gebied van leervermogen, mentale kracht, gezondheid, voeding en profvoetbal. Zij weten hoe ze reageren op situaties en wat ze moeten doen om in de optimale prestatietoestand te komen en blijven.

Referentiekader
Workshops gelden als referentiekader voor de speler en richten zich op de individuele voorkeur en stijl van iedere speler. Wanneer een speler in de praktijk in een bepaalde situatie komt, herkent hij de oorzaak, zijn eigen gedrag en weet wat voor hem de oplossing is om optimaal te kunnen presteren.

Praktijk
Trainers zorgen ervoor dat spelers in de praktijk continu worden bevraagd in de verschillende topsportsituaties om ze in een topsportcultuur te laten presteren.