17 oktober: AFAS G-voetbaldag

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 , 14:30

ALKMAAR- AZ organiseert in samenwerking met AFAS Software en Fonds Gehandicaptensport maandag 17 oktober de AFAS G-voetbaldag. Aan deze derde editie doen circa 100 deelnemers mee uit de regio Noord-Holland. Het toernooi wordt afgewerkt bij het AFAS Stadion in Alkmaar. 

17 oktober: AFAS G-voetbaldag

Jong en oud kunnen tijdens deze dag kennismaken met G-voetbal tijdens diverse clinics. De deelnemers ontvangen trainingstips van John van den Brom en een aantal AZ-spelers. De AFAS G-voetbaldag ondersteunt de ambitie van Fonds Gehandicaptensport en haar partners om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken.

Programma
De dag is verdeeld in een jeugd- en seniorenprogramma. De jongelingen spelen van 14:00 uur tot 16:00 uur. De volwassenen van 19:00 uur tot 20:20 uur.

Startsubsidie voor voetbalverenigingen
AFAS Software en Fonds Gehandicaptensport verstrekken subsidies aan verenigingen die met G-voetbal willen starten of het aanbod willen verbeteren. “Met de organisatie van het AFAS G-voetbaldag willen we laten zien hoe leuk en belangrijk G-voetbal is en kan zijn”, vertelt Martijn Delahaye, directeur Marketing en Communicatie van AFAS Software.

Delahaye: 'Kennen jaarlijks subsidies toe'
Delahaye: “Daarom willen we investeren in het G-voetbal en het G-voetbalkader van lokale voetbalverenigingen. Om zo het bestuur en de trainers klaar te stomen voor het G-voetbal binnen de verenigingen. Clubs kunnen bij Fonds Gehandicaptensport budget aanvragen voor het opleiden van het kader. Daarnaast kennen we een jaarlijkse subsidie toe aan verenigingen die met een goed wervingsplan komen voor het aantrekken nieuwe G-voetballers. Tijdens het dagprogramma zullen we bestuurders en trainers van lokale clubs wijzen op de opleidings- en subsidiemogelijkheden.”

« Naar het overzicht