AZ en GreenPort NHN tekenen overeenkomst

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 , 15:48

ALKMAAR- AZ en GreenPort Noord-Holland Noord tekenden onlangs een overeenkomst op het gebied van voeding & gezondheid. Het intensiveren van de samenwerking valt gelijktijdig met de Dutch Agri Food Week, waarin voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan.

AZ en GreenPort NHN tekenen overeenkomst

Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten tijdens de Dutch Agri Food Week zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor negen miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is om innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.

Gezonde voeding
Gezonde voeding is een belangrijk aspect van de gezonde en actieve levensstijl waar AZ zich voor inzet. Zo stimuleert AZ samen met het bedrijfsleven, overheden en gezondheidsinstellingen via verschillende gezondheidsprogramma’s sportdeelname bij voetbalverenigingen en in sportcentra. De samenwerking tussen AZ en GreenPort NHN zorgt ervoor dat het thema gezonde voeding in de regio nog sterker onder de aandacht wordt gebracht.

GreenPort
GreenPort Noord-Holland Noord heeft als doelstelling het stimuleren en initiëren van innovatie in de regio Noord-Holland Noord. Dit doet zij door het bedrijfsleven, de overheden, het onderwijs en kennisinstellingen te verbinden en gezamenlijk in te zetten op samenwerking en innovatie. Meer informatie over GreenPort NHN vindt u hier.

Samenwerking
Als onderdeel van de samenwerking met AZ gaat GreenPort NHN een GreenTeam-bijeenkomst en een eigen conferentie organiseren in het stadion van AZ. Daarnaast draagt de maatschappelijk partner van de Alkmaarders haar steentje bij tijdens de Rabo AZ Voetbaltoer en gaat het gezonde (streek)producten leveren aan het AFAS Stadion.

  • BODYContractGreenport1.jpg
  • BODYContractGreenport2.jpg
  • BODYContractGreenport3.jpg
  • BODYContractGreenport4.jpg

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht