Gezondheid

Op het gebied van gezondheid werkt AZ structureel samen aan en ondersteunen we de volgende projecten.

rabovoetbaltoer_1

Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar

AZ en het Noordwest Ziekenhuisgroep zijn per juli 2012 een samenwerking voor meerdere jaren aangegaan. Beide partijen slaan de handen ineen op het gebied van gezonde leefstijl en sport. Zowel AZ als het Noordwest Ziekenhuisgroep toont op deze manier zijn maatschappelijke betrokkenheid in de regio.

AZ Fanroom

Het Noordwest Ziekenhuisgroep heeft in haar locatie in Alkmaar een AZ Fanroom ingericht. Daar kunnen patiŽnten met hun bezoek op groot scherm genieten van de wedstrijden van AZ. De faciliteiten in de AZ Fanroom worden ook beschikbaar voor liggende patiŽnten of mensen in een rolstoel. Dit initiatief heeft een sociale functie en kan een goede afleiding betekenen in een nare periode van ziek zijn. Daarnaast zijn er diverse gezamenlijke projecten en activiteiten in ontwikkeling, die gericht zijn op een gezonde leefstijl en sporten. Meer informatie over het Noordwest Ziekenhuisgroep vind je hier.

Ook AZ Supportersvereniging draagt bij aan het succes van de fanroom. Met een jaarlijks financiŽle bijdrage, kan het Noordwest Ziekenhuisgroep het FOX Sports abonnement betalen ťn kunnen de patiŽnten juichen in stijl. De supportersvereniging doneert namelijk verschillende fanartikelen voor de zieke supporters.

Rode Kruis

AZ ondersteunt de activiteiten van het Rode Kruis door jaarlijks aandacht te vragen voor de collectanten in het stadion. Dankzij de bekendheid van AZ en de grote bereikbaarheid in de regio Alkmaar e.o, kunnen wij de activiteiten van het Rode Kruis in de spotlights zetten. Tevens is het Rode Kruis bij elke thuiswedstrijd aanwezig voor ondersteuning langs het veld en op de tribunes.
Meer informatie over het Rode Kruis vind je hier.

Rabo AZ Voetbaltoer

AZ en de Rabobank zijn zich bewust van hun maatschappelijke positie en voelen zich nauw betrokken bij de regio. Daarom bieden wij de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de kop van Noord-Holland kosteloos een onderwijspakket aan. Het online lesprogramma, inclusief introductievideoĒs, opdrachten, presentaties en handleidingen voor de leerkracht, loopt acht weken en bestaat uit de volgende themaís: voeding, respect, bewegen en samenwerken. AZ-spelers beantwoorden vragen als: ĎHoe ziet een voedingsschema van een AZ-speler eruit?í en ĎWat betekent samenwerken voor AZ?í. De klassen die de opdrachten het meest succesvol hebben uitgevoerd, krijgen een Rabo AZ Voetbaltoerclinic als hoofdprijs. Deze voetbalclinics vinden onder leiding van een AZ-jeugdtrainer plaats bij amateurverenigingen in de regio.

Doelstelling is om kinderen uit de regio in beweging te krijgen, hen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl, maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar maken en zo een maatschappelijk bewustzijn creŽren.

In 2012 vond de eerste toer plaats en ook in 2013 en 2014 zal de Rabo AZ Voetbaltoer plaatsvinden en kunnen alle basisscholen in de kop van Noord-Holland aan de toer deelnemen. Lees hier alles over de Rabo AZ Voetbaltoer