AZ Onder 12 vol bravoure langs Groningen

Gepubliceerd op 13 januari 2018 , 12:25

GRONINGEN- AZ Onder 12 heeft de competitie zaterdagochtend hervat met een ruime overwinning bij FC Groningen. Het Twin Games-duel in het hoge noorden werd door de Alkmaarders met 2-17 gewonnen.

AZ Onder 12 vol bravoure langs Groningen

Vanwege een aantal blessures en naar AZ Onder 13 doorgeschoven spelers (Enoch Mastoras en Speler van de Maand Jasper Hartog kwamen in actie op het AZ Internationaal Toernooi) reisde AZ Onder 12 met zeven Onder 11-spelers af naar Groningen. Het ging om Steven van Engers, Kevin van Ouytsel, Julian Sijbrands, Hessel de Wit, Tycho de Wit en Nassim El Harmouz.

Franssen: ‘Met lef gespeeld’
Trainer Robert Franssen, samen met Dijar Kasim waarnemend coach in dit duel, was blij met de inbreng van de spelers uit het jongste AZ Jeugd-team. “De jongens van AZ Onder 11 hebben met lef gespeeld en daarmee laten zien prima mee te kunnen komen met dit niveau.”

Bravoure
Franssen, die morgen met zijn ‘eigen’ ploeg AZ Onder 15 in actie komt op het AZ Internationaal Toernooi, was sowieso zeer tevreden over de prestaties in Groningen. “Ik heb genoten van de jongens. Van de geleverde energie, de beleving en de bravoure. Er werd echt vol overgave gespeeld en we waren in de verschillende blokjes steeds de bovenliggende partij, onder meer door constant in beweging te zijn en zonder bal goed aanspeelbaar te zijn. We hadden het door goed samenwerken prima voor elkaar en creëerden veel kansen.”

Goed gekeept
Door geconcentreerd verdedigen voorkwam AZ dat de thuisploeg vaak gevaarlijk werd. “Maar dat lukte Groningen wel af en toe, als zij achter de laatste linie aangespeeld konden worden. Als dat lukte, moesten ze echter ook nog met onze keepers afrekenen, maar die stonden erg goed op te letten. Noud (Hofmans) en Freek (Entius) verdienen een compliment, zij hebben goed gekeept.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Groningen Onder 12 – AZ Onder 12 2-17
Twin Games

Wedstrijdselectie: Freek Entius, Jeen Haanstra, Rafie Benzzine, Kasper Boogaard, Steven van Engers, Yoël van den Ban, Elias Hazir, Deacon van der Klaauw, Marcus Ockers, Noud Hofmans, Justin Schlaman, Jason Sharma, Jesper Zwart, Kevin van Ouytsel, Julian Sijbrands, Hessel de Wit, Tycho de Wit, Vince Tuijn, Nassim El Harmouz.

Doelpuntenmakers: Schlaman (4x), Van der Klaauw (3x), H. de Wit, El Harmouz, Sharma, Van Engers (allen 2x), Zwart, Van den Ban (beiden 1x).

« Naar het overzicht