Aalbers nieuwe hoofdscout

Gepubliceerd op 31 mei 2018 , 12:30

ALKMAAR- AZ heeft Carlos Aalbers (54) vastgelegd als nieuwe hoofdscout. De voormalig technisch directeur van NEC en Willem II was afgelopen twee jaar als hoofdscout werkzaam voor FC Groningen. Aalbers vervangt de vertrekkende Michel Doesburg.

Aalbers nieuwe hoofdscout

Voordat Aalbers in 2007 als Technisch Directeur aan de slag ging bij NEC, verdedigde hij als speler dertien seizoenen de kleuren van de Nijmegenaren.

Doesburg
Aalbers treedt in de voetsporen van Doesburg (49), die sinds november 2015 als hoofdscout werkzaam was bij AZ. Daarvoor was hij in Alkmaar sinds 2003 actief als jeugdtrainer en hoofd jeugdscout. Tussen 1996 en 1998 kwam Doesburg als speler tweeënhalf jaar uit voor AZ.

Huiberts: ‘Groot netwerk’
“Het is jammer dat Doesburg ons na vijftien jaar verlaat”, reageert AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Met Aalbers hebben we iemand met enorm veel ervaring binnengehaald. Hij heeft dankzij zijn jaren als speler, technisch directeur en hoofdscout een groot netwerk opgebouwd. Zo heeft hij bij NEC onder meer Alireza Jahanbakhsh naar Nederland gehaald.”

Aalbers: ‘Goed gevoel’
“Ik kreeg een goed gevoel van de gesprekken die ik met AZ heb gehad”, zegt Aalbers na het zetten van zijn handtekening. “AZ heeft het goed voor elkaar wat betreft organisatie, mensen en faciliteiten. Dat gaf voor mij de doorslag om de stap van FC Groningen naar AZ te maken.”

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV wat Aalbers zegt over ‘zijn ontdekking’ van Jahanbakhsh.

  • EP18868.jpg
  • EP18872.jpg
  • EP18878.jpg
  • EP18896.jpg
  • EP18903.jpg
  • EP18907.jpg

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht