Achter de schermen bij AZ: Technische dienst

Gepubliceerd op 18 juni 2017 , 11:39

ALKMAAR- Nu het voetbal even stil ligt is het tijd om eens kennis te maken met andere belangrijke aspecten binnen AZ. We nemen tijdens de zomerstop een kijkje achter de schermen. In deel 3: medewerker technisch beheer en onderhoud Ron Homan.

Achter de schermen bij AZ: Technische dienst

Hoe ziet een werkdag eruit bij technisch beheer en onderhoud?
“Er is geen dag hetzelfde. We moeten in ieder geval vroeg beginnen. Wij openen het stadion en op werkdagen moet dat gebeurd zijn voor dat de schoonmaakploeg begint. Rond half zeven meestal. Na de opening zorgen wij ervoor dat de monteurs aan de slag kunnen. We werken met ons team in ploegendiensten en zorgen ervoor dat altijd iemand stand-by staat om bij grote evenementen bij te kunnen springen.”

Met hoeveel personen werken jullie op de afdeling?
“We zijn met een team van zes. Twee huismeesters, twee man technische dienst, één ICT‘er en één vrijwilliger als portier. Daarnaast maken we gebruik van een groep vrijwilligers die ons ondersteunt tijdens wedstrijddagen.”

BODY_Ron-Homan1

In hoeverre verschilt het werk tijdens en na het seizoen?
“Eigenlijk niet zo veel, misschien hebben we het tijdens de zomerstop zelfs wel drukker. Na het seizoen vindt het groot onderhoud plaats. Zo is er deze week bijvoorbeeld begonnen met het plaatsen van de nieuwe geluidsboxen en wordt de tartanbaan rondom het veld vernieuwd. Daarnaast begeleiden we het groot onderhoud aan de technische installaties. Daarnaast zijn er in deze periode vaak medewerkers op vakantie.”

Wat merken jullie van de resultaten van het eerste elftal?
“Als er goede resultaten behaald worden, is het voor ons makkelijker iets voor elkaar te krijgen. We genieten enorm bij overwinningen maar we balen met ons team natuurlijk ook als we hard gewerkt hebben en er verloren wordt. We kunnen echt ziek zijn van een nederlaag.”

BODY_Ron-Homan5

Wat is het leukste aspect aan jouw functie?
“De afwisseling en de verantwoordelijkheid die we hebben. We moeten ervoor zorgen dat alles hier in het stadion draaiende blijft. Dat alle 17.000 toeschouwers kunnen genieten. Daarnaast de leuke contacten met andere bedrijven uit de omgeving. Ik merk echt dat veel bedrijven klaarstaan voor ons, dat helpt om plezier te hebben in je baan.”

Bekijk hieronder ook de andere delen terug van de serie 'Achter de schermen AZ'.
Deel 1: Keuken
Deel 2: Receptie

  • BODYRon-Homan2.jpg
  • BODYRon-Homan3.jpg
  • BODYRon-Homan4.jpg

Tekst: Jim Steijvers (stag.) / AZ Media
Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media

« Naar het overzicht