Aristote naar kwalificatietoernooi FIWC

Gepubliceerd op 26 mei 2017 , 09:49

ALKMAAR- AZ's eSporter Aristote Ndunu hoopt zondag in Zurich een eerste stap in de richting van het FIWC (FIFA Interactive World Cup) te zetten. Het FIWC staat te boek als het grootste FIFA-toernooi van de wereld. De winnaar mag zich tevens Wereldkampioen ‘FIFA’ noemen.

Aristote naar kwalificatietoernooi FIWC

Het FIWC is het meest prestigieuze FIFA-toernooi ter wereld met een prijzenpot van maarliefst 300.000 dollar. Het is echter moeilijk om je te plaatsen voor dit WK. Middels online- en of offline-kwalificaties, kunnen eSporters zich kwalificeren voor de Europese regionale finale.

Zurich
Aristote speelt zondag één van de acht voorrondes van het kwalificatietoernooi dat gehouden wordt in het FIFA Museum in Zurich. Als de eSporter dit toernooi wint, speelt hij nog een toernooi tegen de andere zeven winnaars van de kwalificaties. Komt hij hier ook als winnaar uit de bus, dan plaatst Aristote zich voor de Regionale Europese finales. Dat zijn de laatste voorrondes voor het FIWC, die in november 2017 in de O2 Arena in Londen plaatsvinden.

« Naar het overzicht