AZ-aanvoerders dragen regenboogband

Gepubliceerd op 12 oktober 2017 , 10:16

ALKMAAR- De aanvoerders van AZ en Jong AZ dragen komend weekend een regenboogband. Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation vragen captains van clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie vrouwen aandacht voor diversiteit in het voetbal.

AZ-aanvoerders dragen regenboogband

CSR en VVCS voorzitter Danny Hesp: “Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

Kern van sport
John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein: “Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht.”

« Naar het overzicht