AZ contracteert eigen talenten

Gepubliceerd op 11 december 2008

ALKMAAR- AZ heeft de eigen talenten Roland Alberg (18), Mettin Copier (19) en Ali Messaoud (17) gecontracteerd. Alberg signeerde een contract tot 2011 met een optie voor twee jaar; Copier tot 2010 met eenzelfde optie en Messaoud tekende tot 2011.

AZ contracteert eigen talenten

Het drietal kwam donderdag naar het DSB Stadion voor hun officiële presentatie. Na de ondertekening van hun contract sprak Directeur Voetbalzaken Marcel Brands de talentvolle spelers uit de eigen jeugdopleiding motiverend toe: ‘Jullie staan nu in de persruimte van het DSB Stadion, maar het uiteindelijke doel is om op het veld daar verderop te spelen. Namens AZ wens ik jullie veel succes toe de komende jaren.’

Alberg

Roland Alberg speelt dit seizoen in de A-Junioren van trainer Michel Vonk. Zijn voorkeur gaat uit naar de posities van linker- en centrale middenvelder. “Roland is een technisch en balvaardige speler”, zei Brands bij de presentatie. “Hij speelt meestal als aanvallende middenvelder, heeft een uitstekende techniek en heeft een groot scorend vermogen. Wij hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten.”


 
 

Copier

Mettin Copier speelt als centrale verdediger bij Jong AZ. Brands: “In de afgelopen anderhalf jaar heeft Mettin zich erg goed ontwikkeld. Eerst deed hij het goed in de A-Junioren en nu speelt hij sterk in Jong AZ. Mettin is een echte no-nonsense verdediger met een goede mentaliteit.”


 
 

Messaoud

“Ali speelt al heel lang bij AZ”, zei Brands over A-Junior Ali Messaoud. “De laatste periode is hij ook fysiek erg sterk geworden. Zijn kwaliteiten liggen vooral op het aanvallende vlak. Ali speelt het liefste achter de spitsen. Hij heeft absoluut ook potentie om door te stromen naar de A-selectie.”

  • 224600.jpg
  • 224601.jpg
  • 224597.jpg

>

« Naar het overzicht