AZ en Sunderland akkoord over transfer Altidore

Gepubliceerd op 6 juli 2013 , 09:00

ALKMAAR- AZ en Sunderland hebben vrijdag een akkoord bereikt over de transfer van Jozy Altidore. Als de 23-jarige aanvaller tot overeenstemming komt met de Premier League-club en de medische keuring doorstaat, tekent hij een meerjarig contract in Engeland. Bij AZ had Altidore nog een contract tot 2015.

AZ en Sunderland akkoord over transfer Altidore

Altidore maakte in 2011 de overstap van de Spaanse club Villarreal naar AZ. Op 7 augustus 2011 maakte hij in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV zijn debuut voor AZ. In dat duel drukte Altidore direct zijn stempel door in de slotfase de derde Alkmaarse treffer in te koppen uit een voorzet van Adam Maher.

Doelpunten
In zijn eerste seizoen voor AZ kwam Altidore tot vijftien doelpunten in de Eredivisie. Afgelopen seizoen maakte de spits 23 doelpunten op het hoogste niveau, waarmee hij zich in het rijtje van meest scorende AZ-spitsen uit de geschiedenis schaarde. In het bekertoernooi tekende Altidore voor acht treffers, waarvan één in de gewonnen finale tegen PSV.

Aandacht
Afgelopen zomerperiode vestigde Altidore de aandacht extra op zich bij het Amerikaanse elftal. In vier wedstrijden scoorde hij evenzoveel treffers. Eerder kwam de aanvaller uit voor New York Red Bulls, Villarreal, Xerez, Hull City en Bursaspor.

Transfersom
AZ doet - zoals gebruikelijk - geen uitlatingen over de transfersom die met de overgang van Altidore naar Sunderland is gemoeid.

« Naar het overzicht