AZ houdt hoofd Koel in Venlo

Gepubliceerd op 3 december 2017 , 14:18

VENLO- AZ heeft zondag het uitduel met VVV-Venlo gewonnen. In stadion De Koel werd het 0-2 door een eigen treffer en een goal van Pantelis Hatzidiakos. AZ is door deze zege geklommen naar plek twee in de Eredivisie.

AZ houdt hoofd Koel in Venlo

John van den Brom begon met een iets andere formatie dan een week eerder tegen FC Twente. Joris van Overeem kreeg tijdens de laatste training voor de wedstrijd last van zijn hamstrings, waardoor hij uit voorzorg niet in actie kon komen. Mats Seuntjens was zijn vervanger op de linkerflank.

Paal
De eerste kans was weggelegd voor de zwart-gelen: Torino Hunte kwam in korte tijd twee keer in scoringspositie, maar beide keren stond doelman Marco Bizot een treffer in de weg. Ook AZ had mogelijkheden om als eerste op het scorebord te komen: zowel Wout Weghorst als Guus Til kwam een teenlengte tekort om de bal in het doel te glijden. Kort na elkaar creëerde vervolgens VVV weer een aantal kansen waarbij het schot van Ralf Seuntjens op de paal het gevaarlijkst was.

Afgekeurd
Na een klein halfuur kopte Weghorst raak, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde het doelpunt af wegens vermeend duwen. Met een balletje tussendoor kwam vlak daarna Thomas Ouwejan in de zestien op een kansrijke positie, hij schoot voorlang en zag Til in scoringspositie over het hoofd.

AZ gevaarlijk
Na rust had AZ moeite om de gaten te vinden in het dichtbevolkte strafschopbied van VVV-Venlo. Een voorzet van Wehorst werd geblokt en een schot van Alireza Jahanbakhsh ging voorlangs.

Eigen doelpunt
AZ kwam een kwartier voor het einde op voorsprong door een eigen doelpunt van Ralf Seuntjens. Hij liep de door Teun Koopmeiners genomen corner met het hoofd binnen: 0-1. De broer van Mats Seuntjens probeerde dat later nog recht te zetten, zijn harde schot op doel werd geblokt door Bizot. De vers ingebrachte Jonathan Opoku kon zijn wissel direct verzilveren door een vrije trap binnen te tikken, zijn inzet ging naast.

Volley: 0-2
In de slotfase ging het kranige VVV definitief door de knieën. De wedstrijd werd over de streep getrokken in de 84e minuut: Pantelis Hatzidiakos verdubbelde de voorsprong toen Mats Seuntjens vanaf de rechterkant hoog voorgaf en Hatzidiakos de bal hard in de hoek van het doel volleyde: 0-2.

171203EP26179

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo - AZ 0-2 (0-0)
Eredivisie

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Moreno Rutten (79. Jonathan Opoku), Nils Röseler, Jerold Promes (a), Roel Janssen; Clint Leemans, Ralf Seuntjens, Damian van Bruggen; Vito van Crooij, Lennart Thy (88. Etienne Amenyido), Torino Hunte (83.Tarik Tissoudali).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Mats Seuntjens (83. Dabney dos Santos).

Scoreverloop: 74. R. Seuntjens (e.d) 0-1, 84. Hatzidiakos 0-2.
Gele kaarten: Wuytens
Rode kaarten:
Scheidsrechter: B. Nijhuis
Toeschouwers: 6.353

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht