AZ kiest voor ECVisualize

Gepubliceerd op 10 januari 2017 , 15:34

ALKMAAR- Eén van de nieuwe projecten die AZ in 2017 lanceert is eSports. Dankzij de samenwerking met ECVisualize is AZ vertegenwoordigd met meerdere titels in eSports en trekt het de regio in om voorlichting te geven op het gebied van verantwoord gamen.

AZ kiest voor ECVisualize

In de afgelopen jaren heeft ECVisualize laten zien dé expert te zijn op het gebied van eSports in de Benelux. Zo hebben ze veel ervaring opgedaan in het begeleiden van jonge gamers richting de top. AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn en de broers Sidney en Jim Lehmann van ECVisualize hebben dinsdag hun handtekening gezet onder op een samenwerking voor 2,5 jaar.

Meerdere gametitels
ECVisualize wordt verantwoordelijk voor de begeleiding van de officiële eSporter van AZ, Aristote Ndunu (20). Daarnaast gaan zij zich namens AZ met hun team focussen op meerdere gametitels, zoals League of Legends, Street Fighter, HearthStone, Counter-Strike Global Offensive. De prestaties worden gedeeld via AZ Media en supporters kunnen meekijken via verschillende livestreams.

Door deze innovatieve manier van samenwerken speelt AZ in op de behoeftes van haar jeugdige fans en kan eSports binnen Nederland naar een hoger internationaal niveau gebracht worden.

BODY_esporter10

eSports Area
In het AZ Fancentrum wordt een speciale eSports Area gecreëerd waar wedstrijden worden gespeeld en waar supporters hun skills kunnen tonen aan AZ’s eSporter Ndunu. Verder wordt er in het stadion een AFAS Gameroom geopend waar Team ECV bootcamps gaat organiseren, van waaruit verschillende games gestreamd gaan worden en waar Ndunu wordt getraind.

Verantwoord gamen
AZ en ECVisualize delen de visie dat gamen op een verantwoorde manier dient te gebeuren. Zo gaat AZ in 2017 samen met haar eSporter en ECV verschillende middelbare scholen in Noord-Holland bezoeken om bewustwording voor verantwoord gamen te creëren. Wil je echt goed worden in eSports, dan zijn namelijk niet alleen de juiste gameskills doorslaggevend. Disciplines als conditie, voeding en focus zorgen ervoor dat je kunt presteren op topsportniveau.

BODY_esporter1
BODY_esporter2

Foto's: Paoline Kruijssen/Ed van de Pol

« Naar het overzicht