AZ legt Nick Olij vast

Gepubliceerd op 19 juni 2012

ALKMAAR- Nick Olij heeft dinsdag zijn eerste contract bij AZ getekend. De 16-jarige doelman zette zijn handtekening onder een verbintenis tot de zomer van 2015. Olij, die afgelopen seizoen uitkwam voor AZ Onder 17, speelde eerder voor Koninklijke HFC.

AZ legt Nick Olij vast

Op 16 mei werd Olij samen met zijn AZ-ploeggenoot Thom Haye Europees kampioen met Oranje Onder 17. De Haarlemmer speelde een belangrijke rol in de finale tegen Duitsland door een penalty te stoppen tijdens de beslissende strafschoppenserie. “Ik heb heel lang nagenoten van dat toernooi”, blikte Olij terug. “Overal waar ik kwam kreeg ik weer felicitaties.”

Olij: “Het is allemaal veel sneller gegaan dan gedacht. Vorig jaar stond ik nog onder de lat bij HFC. Dat was lekker een half uurtje fietsen van ons huis. En ja, nu heb ik een contract getekend bij een grote profclub. Daar droomde ik als klein kind van. Waar ik over drie jaar wil staan? Dan wil ik met het eerste elftal meetrainen. Daar ga ik voor knokken.”


Stewart en Olij.
Stewart en Olij.

Stewart: ‘Heeft geen angst’

“Nick heeft afgelopen jaar behoorlijke stappen gemaakt”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij beheerst een aantal belangrijke keepersfacetten. Zo is Nick bijvoorbeeld goed in de coaching van zijn ploeggenoten, heeft hij geen angst om in te grijpen en het belangrijkste: hij houdt ballen tegen. Komend seizoen zal Nick bij AZ Onder 19 verder werken aan zijn ontwikkeling.”


Familie Olij.
Familie Olij.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

« Naar het overzicht