AZ legt Wijnaldum tot 2013 vast

Gepubliceerd op 10 juni 2011

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Giliano Wijnaldum (18) tot de zomer van 2013 vastgelegd. Het exponent van de AZ Jeugdopleiding had een aflopend contract, maar beide partijen wilden graag met elkaar verder. Wijnaldum maakte vorig seizoen zijn officiële debuut in het thuisduel met ADO Den Haag.

AZ legt Wijnaldum tot 2013 vast

Wijnaldum staat bekend als een linksbenige vleugelverdediger die graag mee opkomt. “Daar liggen zeker mijn kwaliteiten”, zegt de speler zelf. “Je kunt me vergelijken met Simon Poulsen. Ik hoop komend seizoen wederom veel van hem en Ragnar Klavan op te steken.”

Stewart: ‘Extra kwaliteiten kunnen behouden’

“Wij zijn bijzonder content dat na Adam Maher ook Giliano zijn toekomst aan AZ heeft verbonden”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “We hebben de jeugdspelers die extra kwaliteit aan de A-selectie toevoegen allemaal voor de club kunnen behouden. Giliano heeft de potentie om de basis van AZ te halen. Deze verlenging is een groot compliment aan de jeugdopleiding, die weer een groot talent aan de eerste selectie levert.”


Giliano Wijnaldum (links), zaakwaarnemer Humphrey Nijman en Earnest Stewart tevreden na contractverlenging.
Giliano Wijnaldum (links), zaakwaarnemer Humphrey Nijman en Earnest Stewart tevreden na contractverlenging.

Wijnaldum: ‘Geen twijfels’

Voor Wijnaldum was er ondanks een aflopend contract geen andere optie dan AZ: “Ik heb niet getwijfeld om naar een andere club te gaan. AZ geeft mij het vertrouwen dat ik graag wil terugbetalen. Na mijn recente debuut wil ik volgend seizoen nog meer minuten in het eerste elftal maken. Mijn doel is om wekelijks tot de wedstrijdselectie te behoren.”

Vertrokken spelers

In tegenstelling tot de contractverlengingen van onder meer Maher en Wijnaldum besloot AZ om het contract van een aantal spelers niet te verlengen. Een overzicht:

Speler

Speler

Nieuwe club

Roland Alberg

n.n.b.

Mike Boelee

Kevin Brands

n.n.b.

Illias Haddad

n.n.b.

Marek Kaljumäe

n.n.b.

Furdjel Narsingh

n.n.b.

Jeroen Tesselaar

n.n.b.

Wouter de Vogel

ADO Den Haag

Mitchell te Vrede

Excelsior

Zlatan Krizanovic

n.n.b.

« Naar het overzicht