AZ Onder 11 opent met royale zege

Gepubliceerd op 10 februari 2018 , 13:27

ZAANSTAD- AZ Onder 11 heeft zaterdag de dubbele cijfers gehaald tegen Koninklijke HFC. De ploeg van trainer Dijar Kasim zag de bezoekers uit Haarlem na een kwartier spelen nog langszij komen, maar boekte uiteindelijk een ruime overwinning: 10-2.

AZ Onder 11 opent met royale zege

Nassim El Harmouz opende al na zes minuten de score voor AZ, waarna Julian Sijbrands even later de marge verdubbelde. Koninklijke HFC gaf zich echter niet zomaar gewonnen en trok de score in het openingsduel van de voorjaarscompetitie na iets minder dan een kwartier spelen weer gelijk. AZ creëerde veel kansen maar was ongelukkig in de afronding. Toch kreeg Derryl Hupsel de stand met twee goals weer in het voordeel weer van AZ, waarna Tycho de Wit er op slag van rust 5-2 van maakte.

Treffers
Na de onderbreking was De Wit ook goed voor de zesde Alkmaarse treffer, terwijl El Harmouz er met zijn tweede doelpunt 7-2 van maakte. De Wit voltooide een minuut later zijn hattrick door opnieuw raak te schieten en Hupsel zorgde er met zijn derde en vierde treffer voor dat de eindstand op 10-2 werd bepaald.

Kasim: ‘Spelers goed hun best gedaan’
Hoewel AZ de dubbele cijfers haalde, zag Kasim nog genoeg ruimte voor verbetering. “We hadden vandaag moeite om het plan van de tegenstander te herkennen. Daarnaast probeerden we de ruimtes klein te houden, maar dit lukte ons niet altijd. Het is jammer dat we niet vaker hebben gescoord, want we creëerden heel veel kansen. De spelers hebben goed hun best gedaan, maar we moeten als ploeg nog stappen maken om in dit soort wedstrijden beter voor de dag te komen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 11 – Koninklijke HFC Onder 11 10-2 (5-2)

Wedstrijdselectie AZ: Nick Homan, Julian Sijbrands, Nassim El Harmouz, Vince Tuijn, Julian van Rijsdam, Derryl Hupsel, Tycho de Wit, Giovanni Dobbe, Stijn Tessel.

Doelpuntenmakers: Hupsel (4x), T. De Wit (3x), El Harmouz (2x), Sijbrands (1x).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Naar het overzicht