AZ Onder 12 onderuit bij Sparta

Gepubliceerd op 10 februari 2018 , 11:44

ROTTERDAM- AZ Onder 12 heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld ging in het Twin Games-duel bij Sparta Rotterdam met 9-6 onderuit.

AZ Onder 12 onderuit bij Sparta

AZ startte de voorjaarscompetitie vorige week met een thuiszege op PSV en begon prima aan het duel in Rotterdam. Met veel balbezit legden de Alkmaarders veel snelle aanvallen op de mat, wat ook tot een voorsprong leidde. “Maar ik miste bij de spelers de gretigheid om bij een voorsprong de wedstrijd helemaal naar ons toe te trekken”, zei Van Zijtveld. “Sparta maakte daarvan dankbaar gebruik.”

Interessante situatie
Sparta speelde in een hoog tempo en boog de achterstand om in een voorsprong. “Onze spelers zitten nu zo’n zeven maanden in de AZ Jeugdopleiding en hadden tot vandaag nog geen wedstrijd verloren. Het lijkt voor de spelers inmiddels normaal om na het laatste fluitsignaal op het scorebord te kijken en te zien dat je hebt gewonnen. Nu maakten we echter mee hoe het is om op achterstand te komen. Een interessante situatie die ook hoort bij het leerproces waar de jongens in zitten.”

Niet vanzelfsprekend
“Wij waren bij een achterstand niet veerkrachtig genoeg om onszelf naar een hoger niveau te tillen”, constateerde de oefenmeester. “Zo verliezen we terecht van een Sparta dat er harder voor werkte. Ik hoop dat onze spelers van deze nederlaag leren en beseffen dat winnen niet vanzelfsprekend is. De reden van alle goede resultaten in de afgelopen maanden was het iedere keer weer tonen van honderd procent inzet, een hoog niveau in basisvaardigheden en spelen vanuit een goede organisatie. Vandaag was dat gewoon niet goed genoeg en ik ben benieuwd naar de aankomende periode.”

BODY_spaaz

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 12 – AZ Onder 12 9-6
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Freek Entius, Noud Hofmans, Deacon van der Klaauw, Elias Hazir, Enoch Mastoras, Jasper Hartog, Jeen Haanstra, Jesper Zwart, Julian Oerip, Justin Schlaman, Kasper Boogaard, Marcus Ockers, Rafie Benzzine, Steven van Engers, Yoël van den Ban, Kevin van Ouytsel, Hessel de Wit.

Doelpuntenmakers: Boogaard (2x), Benzzine, Van der Klaauw, De Wit, Oerip (allen 1x).

Foto's: Barathi van Elst

« Naar het overzicht