AZ Onder 12 swingt langs PEC Zwolle

Gepubliceerd op 25 november 2017 , 13:37

ZAANSTAD- AZ Onder 12 won zaterdagmiddag ruim van PEC Zwolle. Het Twin Games-duel op het AFAS Trainingscomplex eindigde in een 29-2 overwinning voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld, die eind november nog altijd ongeslagen is.

AZ Onder 12 swingt langs PEC Zwolle

Dat het verschil tussen de Alkmaarders en de bezoekers uit Zwolle zeer groot was, hoefde aan geen enkele toeschouwer uitgelegd te worden. “Maar er waren vandaag wel twee dingen die mij vandaag in het bijzonder opvielen”, reageerde Van Zijtveld. “Te weten de collectieve identiteit en de technische variabiliteit.”

Vrijheid
“Bij AZ willen we spelen volgens onze spelprincipes, en binnen die principes krijgen alle spelers juist alle vrijheid zichzelf te zijn. Wij willen dat spelers eigen keuzes maken, initiatief nemen en creatief zijn in het maken en uitvoeren van keuzes. Door ze daarbij steeds in andere situaties te brengen, bijvoorbeeld door ze op verschillende posities te laten spelen, leren ze het spel steeds beter te begrijpen en kunnen ze situaties steeds beter herkennen en oplossen.”

Creativiteit en improvisatie
In het oplossen van uiteenlopende situaties slaagden de jeugdige AZ’ers tegen PEC zeer goed. “We lieten de tegenstander achter de bal aan lopen en de spelers vonden elkaar heel makkelijk. Ik heb veel creativiteit en improvisatie gezien. Niet alleen in het aanvallen, maar ook in het verdedigen: als je op beide fronten goed bent versterkt het elkaar.”

Collectieve spelprincipes
“Onze spelprincipes forceren de individuele ontwikkeling: we hebben voor ogen hoe we willen spelen, aan de spelers de taak op binnen die principes te ontdekken hoe ze daar hun eigen invulling aan geven. Dit lukt de spelers steeds beter en op de training stellen zij steeds hogere eisen aan elkaar. Ze brengen elkaar naar een hoger niveau en genieten er echt van samen beter te worden. Heel mooi om te zien.”

BODY_jesppec

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 – PEC Zwolle Onder 12 29-2
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Freek Entius, Noud Hofmans, Deacon van der Klaauw, Elias Hazir, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Jasper Hartog, Jeen Haanstra, Jesper Zwart, Julian Oerip, Kasper Boogaard, Marcus Ockers, Melle Roede, Pascal Metselaar, Rafie Benzzine, Steven van Engers, Yoël van den Ban, Giovanni Dobbe, Kevin van Ouytsel.

Foto's: Barathi van Elst

« Naar het overzicht