AZ Onder 12 wint derby in Volendam

Gepubliceerd op 18 november 2017 , 10:53

VOLENDAM- AZ Onder 12 heeft zaterdagochtend de Noord-Hollandse derby tegen FC Volendam met duidelijke cijfers gewonnen. Het Twin Games-duel in het vissersdorp eindigde in 5-22 voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld.

AZ Onder 12 wint derby in Volendam

In Volendam viel op dat de uitslagen in de verschillende blokjes behoorlijk uiteen liepen. Zo werd bijvoorbeeld een blokje met 7-0 gewonnen, om vervolgens in een ander blokje met ‘slechts’ één doelpunt verschil aan de goede kant van de score te blijven. “In momenten dat wij er veel energie in steken, scoren we ook veel”, zag Van Zijtveld. “Deden we dat niet, dan zag je dat ook gelijk terug in de score.”

Continu uitblinken
Volgens de oefenmeester mag het niet zo zijn dat de spelers soms gas terug nemen. “Als je de beste van de wereld wilt worden, moet je constant alles geven. Je moet continu uit willen blinken en die wil heb ik tegen Volendam slechts in fases gezien. Een verschil in beleving en manier van spelen leverde gelijk minder goals op, en ik hoop dat de spelers daar vandaag bewust van zijn geworden.”

Derde zege
Met het doelpuntrijke treffen boekte AZ Onder 12 wel al de derde overwinning deze week. Afgelopen woensdag werd namelijk een drieluik op het AFAS Trainingscomplex gewonnen. Twee Friese tegenstanders werden toen verslagen: Cambuur met 7-0, sc Heerenveen met 2-1.

2

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 12 - AZ Onder 12 5-22
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Freek Entius, Noud Hofmans, Deacon van der Klaauw, Elias Hazir, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Jasper Hartog, Jeen Haanstra, Jesper Zwart, Julian Oerip, Kasper Boogaard, Marcus Ockers, Melle Roede, Pascal Metselaar, Rafie Benzzine, Steven van Engers, Yoël van den Ban, Giovanni Dobbe, Kevin van Ouytsel.

Doelpuntenmakers: J. Haanstra (4x), Van der Klaauw, Van den Ban, Oerip (allen 3x), Mastoras, Hazir, Roede (allen 2x), Sharma, Hartog, Metselaar (allen 1x).

Foto's: Barathi van Elst

« Naar het overzicht