AZ Onder 12 zegeviert in Arnhem

Gepubliceerd op 2 december 2017 , 11:16

ARNHEM- AZ Onder 12 heeft zaterdagochtend op Papendal gewonnen van de leeftijdsgenoten van Vitesse. Het Twin Games-duel in Arnhem eindigde in een 6-11 zege voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld.

AZ Onder 12 zegeviert in Arnhem

Voor de eerstejaars AZ’ers ging het niet van meet af aan van een leien dakje. De ploeg had tijd nodig om goed in de wedstrijd te komen. “In de eerste helft waren we niet vaardig genoeg om het Vitesse echt lastig te maken”, oordeelde Van Zijtveld. “We voetbalden veel in de duels en hadden moeite met de speelwijze van de tegenstander.”

Spelintelligentie
Naarmate het duel vorderde kregen de Alkmaarders de zaken steeds beter voor elkaar. “Het was mooi om te zien dat onze spelers dankzij veel spelintelligentie steeds meer herkenden waar de mogelijkheden lagen. Daardoor waren we ook in staat steeds betere keuzes te maken en de wedstrijd steeds meer naar ons toe te trekken.”

Sint in vorm
Het resulteerde uiteindelijk in een overwinning met duidelijke cijfers voor het nog altijd ongeslagen AZ Onder 12. De ploeg wachtte na afloop nog een verrassing. Sinterklaas was in de kleedkamer geweest en had bij alle spelers een AZ-sleutelhanger in de schoen gedaan. “En hij had voor iedereen een gedicht. Een leuke verrassing. Ook de sint was vandaag in vorm.”

Jesper Zwart zoekt de combinatie met Rafie Benzzine.
Jesper Zwart zoekt de combinatie met Rafie Benzzine.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 12 - AZ Onder 12 6-11
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Freek Entius, Noud Hofmans, Deacon van der Klaauw, Elias Hazir, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Jasper Hartog, Jeen Haanstra, Jesper Zwart, Julian Oerip, Justin Schlaman, Kasper Boogaard, Marcus Ockers, Melle Roede, Rafie Benzzine, Steven van Engers, Yoël van den Ban, Kevin van Ouytsel.

Doelpuntenmakers: Melle Roede, Van den Ban (allebei 3x), Jeen Haanstra (2x), Jasper Hartog, Jason Sharma, Enoch Mastoras (allen 1x).

Foto's: Barathi van Elst

« Naar het overzicht