AZ Onder 13 bekroont 'betere tweede helft'

Gepubliceerd op 14 april 2018 , 13:46

ZWOLLE- AZ Onder 13 kan zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd. De nog altijd foutloze ploeg van trainer Jeroen Peetoom vervolgde zaterdag tegen PEC Zwolle zijn lange zegereeks (0-3) en kan zich volgende week in Emmen belonen met een eerste prijs.

AZ Onder 13 bekroont 'betere tweede helft'

De Alkmaarders hadden het in de eerste helft lastig met de gastheren. PEC hielden het veld klein en gaven AZ weinig ruimte om tot voetballen te komen. Toch kwamen de bezoekers na ruim twintig minuten op voorsprong. Tom Carbaat was het eindstation van een aanval, waarna de linksback de bal over de Zwolse doelman schoot. De thuisploeg kreeg op zijn beurt ook grote kansen, maar Tristan Kuijsten kwam twee keer als winnaar uit een één-op-één situatie.

Bekroning
Halverwege de tweede helft verdubbelde AZ de marge toen Diede van Schouwenburg raak kopte. Het was de bekroning van een fase waarin de Alkmaarders met meer druk naar voren speelden en het PEC zo een stuk lastiger maakten. Met de eindstreep in zicht maakten de bezoekers ook nog een derde treffer. Rio Robbemond ging de combinatie aan met Jasper Hartog, waarna hij zelf in het strafschopgebied naar binnen kapte en de bal in de verre kruising schoot.

Peetoom: ‘Speelden niet kampioenswaardig’
“Ik vond ons in de eerste helft niet goed spelen”, oordeelde Peetoom. “We hadden te weinig diepgang en er waren niet genoeg vooruit lopende spelers. Dit hebben we na rust veel beter gedaan. Ik ben tevreden over het gegeven dat we zoiets kunnen veranderen, maar ik vind wel dat we dit vanaf het begin al moeten kunnen. In dat opzicht speelden we vandaag niet kampioenswaardig.” Desondanks kan de oefenmeester volgende week met zijn ploeg de titel veroveren. “We hebben dan aan een gelijkspel bij FC Emmen genoeg, maar we gaan natuurlijk voor de winst. Het zou bijzonder zijn als we het seizoen ongeslagen kunnen afsluiten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle Onder 13 – AZ Onder 13 0-3 (0-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Xaviero Inge, Mathijs Menu (40. Enoch Mastoras), Diede van Schouwenburg, Tom Carbaat (36. Ilias Splinter); Rayyan Koubini, Rio Robbemond (36. Jasper Hartog), Kees Smit; Giuseppe Boussetta, Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai (53. Rio Robbemond).

Scoreverloop: 22. Carbaat 0-1, 43. Van Schouwenburg 0-2, 54. Robbemond 0-3.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Naar het overzicht