AZ Onder 13 grijpt naast landstitel

Gepubliceerd op 7 juni 2018 , 19:54

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft woensdag naast het landskampioenschap gegrepen. De bekerwinnaar en kampioen van de noordelijke competitie was op het AFAS Trainingscomplex niet opgewassen tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom ging met 0-3 onderuit.

AZ Onder 13 grijpt naast landstitel

De Alkmaarders kenden een dramatische start door een vroege openingstreffer van de bezoekers. Binnen twee minuten was het al raak toen Jordan Zirkzee boven de AZ-defensie uit torende en de bal tegen de touwen knikte. De fysiek sterke Rotterdammers verschenen hierna nog meerdere keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg, terwijl ook AZ zo nu en dan dreigend werd. Schoten van Kees Smit en Ezra Punselie leverden echter niet de gelijkmaker op.

Boomlange achterhoede
Na de onderbreking bleef het voor de Alkmaarders lastig om langs de boomlange achterhoede van Feyenoord te komen. De grootste kansen waren dan ook opnieuw voor de bezoekers en dit leverde in de 39e minuut een tweede treffer op. Antoni Milambo stoomde op vanaf rechts en hield Diede van Schouwenburg van zich af, waarna hij van dichtbij de 0-2 maakte. De centrale verdediger was zeven minuten later ook verantwoordelijk voor de derde Rotterdamse treffer.

Aanzetten
Kort na de 0-3 kwam het spel stil te liggen door een blessure van Feyenoorder Jaden Slory. Toen de bal een half uur later weer rolde, zette AZ nog aan voor een slotoffensief. Zo kwam de thuisploeg nog via Teun Gijselhart en Adam Ait Ali Oulhaj tot enkele kansen, maar deze leverden geen doelpunten op.

Peetoom: ‘Trots op wat we het hele jaar hebben gepresteerd’
“Ik kan niet anders zeggen dan dat Feyenoord terecht heeft gewonnen”, oordeelde Peetoom na afloop. “Mijn felicitaties aan hen. We hebben keihard gewerkt, maar Feyenoord is de hele wedstrijd dominant geweest. We kregen het niet voor elkaar langs de stevige, maar correcte ingrepen van de verdedigers te komen. Ik ben trots op wat we het hele jaar hebben gepresteerd. Vandaag zat het er echter niet in.”

BODY_azo13k

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-3 (0-1)
Finalewedstrijd kampioenschap van Nederland

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu (52. Ilias Splinter), Joeri Oud, Diede van Schouwenburg (41. Jasper Hartog), Tom Carbaat (19. Enoch Mastoras); Teun Gijselhart, Ezra Punselie, Kees Smit (50. Rio Robbemond); Giuseppe Boussetta, Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai.

Scoreverloop: 2. Zirkzee 0-1, 39. Milambo 0-2, 46. Milambo 0-3.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

« Naar het overzicht