AZ Onder 13 verslaat Zeeburgia

Gepubliceerd op 14 februari 2018 , 19:35

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft woensdagavond ook in het vijftiende competitieduel van het seizoen geen steken laten vallen. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom versloeg het fysiek sterke Zeeburgia met 5-1.

AZ Onder 13 verslaat Zeeburgia

De Alkmaarse koploper had het vooral voor rust erg lastig met de Amsterdammers, die de kans lieten liggen om de score extreem vroeg te openen. De lange en snelle aanvaller David Easmon kreeg na acht seconden spelen veel ruimte, maar stuitte oog in oog met Julian Beun op de AZ-keeper. Een paar minuten later volgde een herhaling van zetten.

Penalty
Bij het vorderen van het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg zelf ook de nodige kansen, terwijl het opletten bleef voor rappe counters van de bezoekers. Het duurde door onbenut gelaten mogelijkheden van Adam Ait Ali Oulhaj en Teun Gijselhart vrij lang voor de score werd geopend; dat gebeurde uiteindelijk kort voor rust. Rio Robbemond werd neergehaald in het strafschopgebied en Ait Ali Oulhaj benutte de penalty: 1-0.

Verdubbeling
Na rust zorgde Gijselhart met een fraaie goal al vroeg een verdubbeling van de marge. De middenvelder kreeg de bal in het strafschopgebied in de voeten, aarzelde niet en schoot hard raak in de kruising. Beslist was het nog niet, bleek toen even later Easmon weer gevaarlijk werd en opnieuw Beun op zijn weg vond. De spanning was wel echt weg na de 3-0 van Ait Ali Oulhaj, die binnen tikte na een voorzet van Jayden Addai.

Peetoom: ‘Genoten van inzet Zeeburgia’
In de slotfase verraste Xaviero Inge nog met een doeltreffend schot van buiten het strafschopgebied (4-0), maakte Sami Abdulmahmoud de eretreffer namens de bezoekers en schoot Addai in blessuretijd een vrije trap binnen: 5-1. “Ik heb genoten van de inzet van Zeeburgia”, loofde Peetoom de bezoekers. “Ondanks dat zij van tevoren weten dat ze de mindere partij zijn, gaven ze volle bak druk vooruit. Dat maakte het voor ons een leuke, uitdagende wedstrijd.”

‘Vermakelijke wedstrijd’
“Zeeburgia had na vijf minuten ook zomaar met 0-2 voor kunnen staan”, doelde de oefenmeester op de kansen in de openingsfase. “Daarna hadden wij wel de controle over de wedstrijd, speelden we prima en was er eigenlijk niks aan de hand. Misschien dat we zo nu en dan nog iets rustiger konden blijven in balbezit en dat het positie kiezen van de verdedigers beter kon, maar al met al is dit een prima zege. Voor de neutrale toeschouwer was het bovendien een enorm vermakelijke wedstrijd.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Zeeburgia Onder 13 5-1 (1-0)

Opstelling AZ: Julian Beun; Mathijs Menu (42. Xaviero Inge), Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Tom Carbaat (52. Ilias Splinter); Teun Gijselhart, Rayyan Koubini, Kees Smit; Giuseppe Boussetta (38. Jayden Addai), Adam Ait Ali Oulhaj, Rio Robbemond (48. James Bartele).

Scoreverloop: 26. Ait Ali Oulhaj 1-0 (pen.), 33. Gijselhart 2-0, 45. Ait Ali Oulhaj 3-0, 57. Inge 4-0, 59. Abdulmahmoud 4-1, 60+2. Addai 5-1.

« Naar het overzicht