AZ Onder 13 na rust langs Almere City

Gepubliceerd op 11 april 2018 , 19:54

ALMERE- AZ Onder 13 heeft woensdagavond een volgende stap naar het kampioenschap gezet. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom kwam tegen Almere City FC moeizaam op gang, maar herstelde zich goed en won uiteindelijk met 4-1.

AZ Onder 13 na rust langs Almere City

De competitiewedstrijd was op papier een thuisduel voor AZ Onder 13, maar werd afgewerkt in Almere omdat het treffen eerder op verzoek van de Alkmaarse club was verplaatst. Zo kwam de ploeg voor het tweede keer dit seizoen in actie in het Yanmar Stadion, waar in december nog met 1-4 was gewonnen. Nu kwamen dus uiteindelijk dezelfde cijfers op het bord, al duurde het even voor AZ aan de goede kant van de score zat.

Kort genot
Almere City stond in de eerste helft heel compact en daar wist AZ niet goed mee om te gaan. De bezoekers waren slordig in de keuzes en kwamen enkele minuten voor rust terecht op achterstand. De voor eigen publiek spelende ploeg kon echter maar kort genieten van de voorsprong. Alsof de openingsgoal het in het huidige seizoen nog altijd foutloze AZ Onder 13 wakkerschudde, was het een minuut later al gelijk. Via Tom Carbaat kwam de bal bij Rio Robbemond, die Adam Ait Ali Oulhaj vond en de spits zag scoren.

Gijselhart
Met twee spelers uit het afgelopen weekend in Turkije zo succesvolle AZ Onder 12 (Enoch Mastoras en Jasper Hartog), gingen de Alkmaarders na rust op zoek naar de voorsprong. Deze werd al vrij rap gevonden toen Teun Gijselhart het net deed bollen. Even later werd het zelfs 3-1 via Mastoras. Gijselhart was bij deze goal de aangever en verscheen kort voor tijd zelf weer op het scoreformulier. Met zijn tweede van de avond bepaalde de middenvelder de eindstand op 4-1.

Peetoom: 'Ruimtes werden groter'
"Onze eerste helft was niet goed, maar uiteindelijk boeken we hier een terechte overwinning", vond Peetoom. "In de tweede helft slaagden we erin het spel beter te verplaatsen en werden de ruimtes steeds groter. Naarmate de wedstrijd vorderde had Almere steeds meer moeite het te belopen. Dat kwam ook door ons, want wij waren constant in beweging. Dan kom je terecht op 2-1, 3-1 en 4-1 en boeken we een overwinning waar ik al met al heel tevreden over ben."

Beker
Op dinsdag 24 maart gaat AZ Onder 13 voor de derde keer dit seizoen op bezoek bij Almere City FC. Dan treffen de ploegen elkaar in de kwartfinales van het bekertoernooi.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Almere City FC Onder 13 4-1 (1-1)


Opstelling AZ: Julian Beun; Xaviero Inge (31. Enoch Mastoras), Joeri Oud, Diede van Schouwenburg, Tom Carbaat (47. Ilias Splinter); Teun Gijselhart, Rio Robbemond, Kees Smit; Rayyan Koubini (31. Jasper Hartog), Adam Ait Ali Oulhaj, Mathijs Menu (52. Nick Tuijn).

Scoreverloop: 24. Agyeman 0-1, 25. Ait Ali Oulhaj 1-1, 36. Gijselhart 2-1, 43. Mastoras 3-1, 57. Gijselhart 4-1.

« Naar het overzicht