AZ Onder 14 bijt zich stuk op Sparta

Gepubliceerd op 25 november 2017 , 12:09

ZAANSTAD- AZ Onder 14 kreeg kansen genoeg, maar sprong daar niet nauwkeurig genoeg mee om. Sparta had daarentegen aan twee goede aanvallen genoeg voor evenzoveel en won zaterdagochtend met 1-2 op het AFAS Trainingscomplex.

AZ Onder 14 bijt zich stuk op Sparta

De intenties van de thuisploeg waren van begin af aan duidelijk: dominant voetbal spelen. In deze opzet slaagde de ploeg van trainer Bram Berkhout. Kansen ontstonden er voor Bayron Strijdonck, maar de aanvaller was onsuccesvol in de afronding. In verdedigend opzicht kwam de thuisploeg geen moment in de problemen. Doelpunten vielen er niet en dus gingen de ploegen met 0-0 rusten.

Fel
De Alkmaarders kwamen fel uit de kleedkamer en ging onverminderd door met het creëren van kansen. Een drietal AZ’ers kreeg de bal er in de 45e minuut op wonderbaarlijke wijze niet in, Sparta dankte in deze fase de sterk keepende Maxim Kooiman voor enkele cruciale saves. Vijf minuten later was het raak aan de andere kant. AZ kreeg de bal niet lekker weg en Diya Jermoumi kon profiteren.

Op de stip
Sparta hielp de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een verdediger van de Rotterdammers vergreep zich aan invaller Lewis Schouten. De bal ging op de stip en Schouten schoof de bal zelf binnen. Met nog tien minuten te gaan zette AZ volop de jacht op de drie punten in. Het team liep echter in de val van de bezoekers: een counter uit het boekje leverde Sparta de voorsprong op. Jermoumi behield het overzicht en Arbib Omar kon de bal achter de machteloze Wout Blaauboer tikken.

Berkhout: ‘Iets te ongeduldig’
“Sparta kreeg kansen op de momenten waarop wij wat meer druk vooruit zetten en nadrukkelijk op zoek gingen naar de voorsprong”, zag Berkhout. “Misschien dat we net iets te ongeduldig waren en soms te snel de lange bal de lange speelden. Dat leverde vaak balverlies op en Sparta ging daar op de counter heel efficiënt mee om. Zij maken namelijk twee van hun drie kansen af. We speelden vandaag niet onze beste wedstrijd, maar we hadden hier gezien de hoeveelheid kansen voor ons wel gewoon moeten winnen. Het is zaak om daar lering uit te trekken.”

Spike Boersen passeert zijn man.
Spike Boersen passeert zijn man.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 – Sparta Onder 14 1-2 (0-0)

Opstelling AZ:
Wout Blaauboer; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Tom Kerssens (51. Dave Kwakman), Mauro Zijlstra (44. Lewis Schouten); Ro-Zangelo Daal, Spike Boersen (43. Jayen Gerold), Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 49. Jermoumi 0-1, 60. Schouten 1-1 (pen.), 72. Arbib 1-2.

Tekst: AZ Media / Lars Mulder
Foto's: Herbert Dekkers

« Naar het overzicht