AZ Onder 14 moet cup aan PSV laten

Gepubliceerd op 13 januari 2018 , 16:32

ZAANSTAD- AZ Onder 14 is zaterdag in haar leeftijdscategorie als tweede geëindigd op het AZ Internationaal Toernooi. Tegen KRC Genk en FC Kopenhagen werd fors uitgehaald door de ploeg van trainer Bram Berkhout, maar PSV nam de cup mee naar Eindhoven.

AZ Onder 14 moet cup aan PSV laten

Dankzij onder meer een schitterende goal van Job Kalisvaart openden de Alkmaarders het toernooi met een 6-0 overwinning op KRC Genk. Maar zo makkelijk als het net werd gevonden tegen de Belgen, zo moeizaam ging dat tegen PSV. “Het duel ging behoorlijk gelijk op, maar ik vond ons erg slordig”, oordeelde Berkhout. “We geven bovendien de goals te makkelijk weg en winnen daardoor uiteindelijk het toernooi niet.”

Niet meer in te halen
PSV had namelijk won namelijk ook de twee andere wedstrijden, waardoor de Brabanders niet meer te achterhalen waren. AZ besloot het toernooi wel net zo overtuigend als het begon. FC Kopenhagen werd met 5-0 aan de kant gezet. Zo waren de twee Nederlandse ploegen in de poule op het AFAS Trainingscomplex duidelijk een maatje te groot voor de buitenlandse tegenstand.

Berkhout: ‘Goed uit winterstop gekomen’
Bij Berkhout overheerste een voldaan gevoel na het toernooi op eigen bodem. “We zijn goed uit de winterstop gekomen en hebben dat ook vandaag weer laten zien. Ik balbezit zijn we steeds creatiever, we bewegen beter en we lopen beter vrij. Dat is dus allemaal heel positief. Ik ben blij met de dingen die we hier hebben laten zien.”

Uitslagen Onder 14-poule:
PSV – FC Kopenhagen 3-1
KRC Genk – AZ 0-6
AZ – PSV 0-2
FC Kopenhagen – KRC Genk 2-2
AZ – FC Kopenhagen 5-0
PSV – KRC Genk 3-1

Eindstand:
1. PSV 3-9
2. AZ 3-6
3. FC Kopenhagen 3-1
4. KRC Genk 3-1

« Naar het overzicht