AZ Onder 14 haalt uit in slotduel

Gepubliceerd op 31 mei 2018 , 17:39

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft de competitie donderdagmiddag op fraaie wijze afgesloten. De ploeg van trainer Bram Berkhout behaalde tegen Sparta Rotterdam de grootste overwinning van het seizoen. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 9-1.

AZ Onder 14 haalt uit in slotduel

Ondanks dat er liefst tien keer werd gescoord, liet de openingstreffer even op zich wachten. Aan de kansen lag het niet; daar was voor beide teams geen gebrek aan. Zo raakte Ro-Zangelo Daal na een pass van Teun Gijselhart de paal, schoot Ayoni Santos namens Sparta in kansrijke positie over en werd een inzet van AZ-verdediger Wouter Goes van de lijn gered. De bezoekers leken via Remy van der Vooren de score dan toch te openen, maar een kopgoal van Remy van der Vooren werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kalme solo
Nadat ook Mauro Zijlstra en Job Kalisvaart zonder succes het Rotterdamse doel onder vuur namen, maakte Tymen Niekel de eerste geldige goal van de middag. Hij soleerde kalm door de defensie en schoot gedecideerd binnen. Lang kon AZ echter niet van de voorsprong genieten, want Joeri Oud maakte drie minuten later op onfortuinlijke wijze een eigen doelpunt. Via de binnenkant van beide palen viel de 1-1 binnen.

Stempel
Halverwege hadden de Alkmaarders toch de voorsprong terug in handen. Daal speelde Dekkers vrij met een subtiele steekpass, laatstgenoemde bleef koelbloedig. Op slag van rust gaf Dekkers ook nog een assist. Nu was Zijlstra de afmaker: 3-1. Na rust was het verzet van Sparta binnen de kortste keren definitief gebroken. Invaller Bayron Strijdonck drukte direct zijn stempel door eerst Daal te bedienen (4-1) en even later zelf voor 5-1 te tekenen.

Zijlstra: ‘Wilden goed afsluiten’
De mannen van Berkhout namen ondanks de riante voorsprong geen gas terug en bouwden de score verder uit met doelpunten van achtereenvolgens Zijlstra, Dekkers, weer Zijlstra en Strijdonck. “Na onze trip naar Italië van afgelopen weekend wilden we het seizoen goed afsluiten met een overwinning en veel goals”, zei topscorer Zijlstra, die zijn seizoenstotaal met een hattrick op vijftien bracht. “Dat is gelukt. Nu op naar volgend seizoen. Dan gaan we voor de titel en de beker.”

Dekkers: ‘Zelfstandiger geworden’
Ook Dekkers, die meestal als rechtervleugelverdediger speelt en nu als rechtsbuiten stond geposteerd, was blij met het vertoonde spel tegen Sparta. En natuurlijk zijn twee treffers. “Als je voorin staat, is het toch wat makkelijker om te scoren”, glimlachte Dekkers. “Welke goal ik het mooist vond? De tweede, dat stiftje. Dit is een goed einde van een seizoen waarin het er qua resultaat niet altijd uit kwam, maar we wel veel geleerd hebben. Bijvoorbeeld om het allemaal zelf te doen. We zijn zelfstandiger geworden.”

Kalisvaart: ‘Geluk dwing je af’
Door de 9-1 zege op Sparta steeg AZ op de laatste speeldag nog naar de derde plaats op de ranglijst. Aanvoerder Kalisvaart kon daar echter niet tevreden mee zijn: “We wilden graag zo hoog mogelijk eindigen en derde van Nederland is niet slecht, maar ook niet wat we willen. Zeker niet na het vorige seizoen, waarin we de dubbel pakten. Dat heeft een beetje met pech te maken, maar geluk dwing je af. We waren dus echt gewoon minder. Volgend seizoen willen we weer knallen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 – Sparta Rotterdam Onder 14 9-1 (3-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Teun Gijselhart, Wouter Goes, Joeri Oud, Jesse Buurmeester (36. Bayron Strijdonck); Job Kalisvaart (47. Lewis Schouten), Tymen Niekel (60. Tom Kerssens), Dave Kwakman; Sem Dekkers, Mauro Zijlstra, Ro-Zangelo Daal (40. Jayen Gerold).

Scoreverloop: 13. Niekel 1-0, 16. Oud 1-1 (e.d.), 28. Dekkers 2-1, 35. Zijlstra 3-1, 37. Daal 4-1, 43. Strijdonck 5-1, 45. Zijlstra 6-1, 50. Dekkers 7-1, 56. Zijlstra 8-1, 61. Strijdonck 9-1.

« Naar het overzicht