AZ Onder 14 toont veerkracht in Utrecht

Gepubliceerd op 18 november 2017 , 14:28

UTRECHT- AZ Onder 14 heeft zaterdag op bezoek bij FC Utrecht aangetoond over een flinke portie veerkracht te beschikken. De ploeg van trainer Bram Berkhout kwam met 2-0 achter, maar had nog voor rust een voorsprong te pakken en won uiteindelijk met 2-4.

AZ Onder 14 toont veerkracht in Utrecht

Nadat Storm Streng en Mido Hamelynck FC Utrecht een 2-0 voorsprong bezorgden, was het Bayron Strijdonck die na een halfuur spelen tekende voor de aansluitingstreffer. Twee minuten later zorgde Jayen Gerold voor de gelijkmaker, waarna AZ door raasde en voor rust zelfs nog de voorsprong pakte. Strijdonck maakte zijn tweede van de middag.

Controle
In de tweede helft bleef de controle over de wedstrijd in handen van de bezoekers uit Alkmaar. Er kwamen mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Het was Mauro Zijlstra die de wedstrijd uiteindelijk in het slot gooide: de middenvelder trof succesvol doel in de 56e minuut. Hier bleef het bij.

Berkhout: ‘Gevarieerd en effectief’
Trots en tevreden. Dat waren de twee trefwoorden die oefenmeester Bram Berkhout na afloop over had voor zijn ploeg. “Het is zuur dat we in de eerste helft twee doelpunten weggeven door onze eigen onoplettendheid. Maar daarna pakten we het heel goed op en speelden gevarieerd en effectief. Mooi dat we nog voor rust op 2-3 komen. Uiteindelijk maak je de dikverdiende 2-4 en sleep je de wedstrijd over de streep. Ten slotte wil ik onze gewaardeerde teamgenoot Mees Nuyens namens iedereen veel beterschap wensen. We denken aan hem en hopen dat hij goed kan herstellen van zijn ongeluk.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 14 - AZ Onder 14 2-4


Opstelling AZ: Rome Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Mauro Zijlstra, Tom Kerssens (55. Lewis Schouten); Jayen Gerold, Spike Boersen (64. Ro-Zangelo Daal), Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 20. Streng 1-0, 23. Hamelynck 2-0, 30. Strijdonck 2-1, 32. Gerold 2-2, 34. Strijdonck 2-3, 56. Zijlstra 2-4.

Tekst: AZ Media / Lars Mulder

« Naar het overzicht